Sandnes Ulf

Fruen ønsket storby – nå er Stølås klar for Sandnes Ulf

Torsdag ble Alexander Stølås (32) klar for Sandnes Ulf.

Sandnes — Etter lang tid med spekulasjoner ble Alexander Stølås klar for Sandnes Ulf torsdag. Venstrebacken kommer fra spill for FK Haugesund, hvor han har spilt i åtte sesonger.

– Det blir spennende. Ting har skjedd veldig fort, så det har vært en ganske kort prosess. Jeg er utrolig spent på hva vi kan få til. Fasilitetene her er helt fantastiske, sier Stølås til RA mens han sjekker ut forholdene på Øster Hus Arena.

Han hadde egentlig tenkt å spille for FKH til han var over 40 år, og hadde sett for seg å bli deres svar på Frode Kippe.

Storbyen Sandnes

Da Haugesunds Avis var først til å omtale samtalene mellom Stølås og Sandnes Ulf ble også et innlegg fra hans samboer i sosiale medier sitert. Han er nemlig samboer med bloggeren Anne Marthe Widvey. Hun la ut følgende innlegg, som avisen senere brukte:

«Sitter på Pinterest og drømmer meg bort! Tenk å bo i en storby. Kanskje blir det «real life» nå som Alexander må finne seg ny klubb?».

Nå ender Stølås opp i Sandnes, som riktignok er en dobbelt så stor by som Haugesund.

– Jeg håper vi ender i Sandnes by, for nå har vi funnet et sted vi har forelsket oss i. Da kan jeg sykle til jobb, sier Stølås.

Han forteller selv det har vært mange positive tilbakemeldinger etter samboerens poster i sosiale medier.

Berntsen pratet med Grindhaug

Trener Bjarne Berntsen var fornøyd med den nye venstrebacken, som blir en erstatter for Ari Mohr Jonsson.

– En spiller med lang erfaring fra Eliteserien. Han har en spisskompetanse med venstrefoten, og er god offensivt som både vingback og back. Han har en utrolig god dødballfot, sier Berntsen.

– Jeg snakket med Jostein (Grindhaug, Haugesund-trener) før jul, og hørte om det var spillere som var aktuelle. Da kom det opp at de ønsket å se seg om etter en ny venstreback, og at Stølås derfor ville være tilgjengelig. Etter det tok jeg kontakt med ham, og han responderte positivt på henvendelsen. Vi har hatt en god dialog før jul. Det stoppet litt opp i romjulen, og han var ute med koronasykdom, men så fortsatte det da vi fikk avklart med Haugesund at de faktisk ville slippe ham. Han hadde ett år igjen av kontrakten, og får nå en toårskontrakt med oss. Dermed forlenger han karrieren med minimum ett år. Vi har tro på at han har mange gode år igjen ennå. Vi får en motivert spiller med erfaring som vil dette og tilfører en spisskompetanse vi ikke har, sier Ulf-treneren.

To gratis fra Eliteserien

– I og med at Haugesund slipper ham er det vel gratis?

– Det er ingen overgangssum.

For Sandnes Ulf betyr det at de to siste signeringene fra Eliteserien, Tommy Høiland fra Viking og nå Alexander Stølås, har kommet gratis til klubben.

– Det er slik vi må prøve å gjøre det med de ressursene vi har, sier Berntsen.

Lagbygget er ennå ikke komplett, men det ventes fortsatt på avklaringer med blant annet spillere som kan være aktuelle for lån og overganger. Berntsen holder fast ved at det ikke er utelukket å ta opp spillere fra egen junioravdeling for å fylle opp stallen.

– Vi begynner å få en god spillerstall nå. Det er noen få brikker igjen, men det jobber vi videre med. Vi er ikke helt i mål, men det meste er ferdig nå. Vi har 21 av 23 spillere på plass, sier treneren.

---

Fakta

Navn: Alexander Stølås

Alder: 32 år

Posisjon: Venstreback

Klubb: Sandnes Ulf

Tidligere klubber: FK Haugesund, Vard Haugesund, Avaldsnes og Kopervik.

---






Mer fra Dagsavisen