Sandnes Ulf

Forhandler personlig avtale for Baidoo

Sandnes Ulf er nå svært nære enighet med Elfsborg om salg av Michael Baidoo (22). Spilleren forhandler nå om sin personlige avtale.

Sandnes — Som RA skrev sist uke hadde Sandnes Ulf mottatt et nytt bud fra den svenske klubben og trener Bjarne Berntsen bekreftet at det var forhandlinger rundt en prislapp for ghaneseren. Svenskene prøvde seg også i sommer med et bud pålydende flere millioner.

Daglig leder Tom Rune Espedal sa mandag formiddag følgende om status:

– Vi har kommet ganske langt, men er ikke helt i mål. Det har vært gode forhandlinger. Det gjenstår litt med spilleren selv nå, sier han til RA.

Tom Rune Espedal

Espedal erkjenner at det selvsagt sier sitt når klubben har gitt spilleren lov til å forhandle om personlige avtale.

Da er man normalt kommet til et sted hvor man snakker samme språk om sum og venter å bli enige.

Når man er helt i mål vet han ikke.

– Jeg hadde håpet at vi skulle være enige for en stund siden, men har bedt om at vi blir det før jul.

Mye å si for veien videre

Trener Bjarne Berntsen har tidligere vært klar i talen på at Sandnes Ulf opererer med to planer. En med Baidoo og ett som inkluderer et salg av ham.

Da spilleren ble hentet fra Jerv var også et potensielt videresalg alltid i bakhodet og de vil nok gjøre veldig god butikk rent økonomisk i dette tilfellet.

Sportslig sett mister klubben en veldig god spiller, men ikke nødvendigvis en spiller som passer som hånd i hanske med måten de ønsker å spille på framover. Baidoo er best i en tier-rolle bak spissene. Den rollen blir ikke nødvendigvis å finne i Berntsens system neste år.

Baidoo er en god spiller, men vi har klart å erstatte gode spillere før.

—  Tom Rune Espedal

Tom Rune Espedal erkjenner at et salg vil åpne muligheter for klubben.

– Et salg vil absolutt ha mye å si for veien videre. Vi hentet ham for at han skulle være en god spiller, men også et videresalgsobjekt.

Espedal er ikke redd for reaksjoner over at en av de største profilene selges.

– Baidoo er en god spiller, men vi har klart å erstatte gode spillere før. Nå ser det veldig ut som en annen klubb er i ferd med å gjøre det som skal til for å hente ham.

God situasjon

Den daglige lederen peker samtidig på at situasjonen sjeldent har sett bedre ut på spillerlogistikk enn den gjør akkurat nå.

– Vi har 20 spillere under kontrakt for neste år. Det ser bra ut og vi er nesten i mål. Så kan det bli endringer fra det med andre spillere inn og ut underveis. Trenerteamet er på plass og der er det kontinuitet. Det eneste som er litt synd er at vi ikke fikk Erlend Hustad. Vi skulle gjerne hatt med ham videre også.

Klubben signerte fredag Tommy Høiland fra Viking. I så måte har de uansett fått inn en målgarantist på dette nivået.

Både trener Bjarne Berntsen og Espedal ser nå for seg at det roer seg litt før jul – bortsett fra salget av Baidoo.

Treneren har også hatt et møte med Christian Landu Landu – som har en kontrakt som går ut ved årsskiftet.

– Jeg har hatt en prat med Christian nå og vi har en god dialog. Jeg kan ikke si mer enn det. Det er en rekkefølge som må på plass her, sier Berntsen.

Jørgen Olsen Øveraas tygger også på tilbud om en forlengelse, men klubben vil ikke presse på.

– Jørgen kjenner jeg såpass godt at det tar vi over jul. Han har fått tilbud. Så må han selv finne ut hva som er rett. Han er jo trønder og det er en total som må gå opp. Så må han selvsagt være motivert og ville det. Slik er det med alle som skal være med. Der er jeg og Bjarne Berntsen helt enige, sier Espedal.

Klubben har alt lagt planene for oppkjøringen og håper i størst mulig grad å få gjennomføre dem med en eskalerende pandemi.






Mer fra Dagsavisen