Sandnes Ulf

Følger med Kryger - nær enighet med Hay

Bjarne Berntsen og Sandnes Ulf har fått, og nærmer seg, en rekke avklaringer på spillerfronten nå som sesongen er over. De har heller ikke gitt opp toppscorer Erlend Hustad - selv om han har sagt nei til en overgang nå.

Sandnes — Tirsdag meldte Sandnesposten at Espen Hammer Berger er ferdig i Sandnes Ulf. Onsdag bekreftet klubben at både trønderen og Ari Mohr Jonsson er ferdige i lyseblått.

Torsdag skrev Aftenbladet at angriperen Erlend Hustad hadde sagt nei til å bli kjøpt vi klausulen Sandnes Ulf hadde – og returnerte til Brann. Samtidig er Brynes Kristoffer Hay (23) i ferd med å bli lyseblå. Han har utgående kontrakt.

Trener Bjarne Berntsen vil ikke si for mye om Hay før alt er i orden.

– Det er alltid formaliteter som skal på plass først. Derfor vil jeg ikke si så mye om hva vi eventuelt får. Blant annet en medisinsk sjekk. Samtidig er nok dette veldig nære å gå i boks, bekrefter han til RA.

Gir ikke opp Hustad

Når det kommer til Hustad, som har vært på lån fra Brann, har Berntsen på ingen måte gitt opp. Til tross for at spissen avviste en permanent overgang nå.

– I fotball lukker du ikke døren for spillere som er ønsket, slår Berntsen fast.

Han forteller til RA at spissen alt før siste runde fikk beskjed om at Sandnes Ulf ville kjøpe ham ut via den forhåndsavtale prisen med Brann. Hustad scoret i siste runde og Berntsen mener han har vært god i det siste.

Overrasket ble trenerveteranen ikke. Det har han sluttet med etter mange år i fotballen.

– Men jeg ble kanskje litt overrasket over timingen på et nei. Han virket positiv til det siste. Så sa han nå at han ikke klarte å bestemme seg. Kanskje stiller det seg annerledes senere. Jeg har ikke inntrykk av at Brann ønsker ham tilbake, men det må du spør dem om.

– Har dere andre spissnavn på blokken om det ikke går?

– Ikke mange, men noen spennende har vi. Så er det ikke sikkert at vi får det til.

Kryger på blokken

RA skrev lørdag om at Ingvald Halgunset hadde nytt tilbud. Der er det fortsatt ikke enighet.

– Det går på økonomi. Han er tilbudt en toårig avtale – tross skadene. Etter at jeg overtok har han hatt en god høst. Før det spilte han knapt. Jeg håper han ser verdien i at vi var tålmodige og ga ham sjansen etter to stygge skader.

Berntsen har også tilbudt Jørgen Olsen Øverås ny ettårig avtale.

Når det kommer til Christian Landu Landu så har han foreløpig ikke et tilbud på bordet. Om det skjer er det som et resultat av totalen.

Sandnes Ulf sa i sommer nei til et stort bud på Michael Baidoo. Bjarne Berntsen innrømmer at det fort kan ende i et salg i vinter.

– Vi må være forberedt på det – det er heller ikke noe jeg sier uten at det har vært antydninger. Så får tiden vise hva det blir.

– Hva med tidligere Ulf-profil Axel Kryger?

– Vi prøver å holde oss orientert på alle lokale spillere. Både på kontraktssituasjon og prestasjoner. Sogndal kom over oss på tabellen. Han har prestert. Da er det ikke noe du avviser om en mulighet skulle dukke opp, innrømmer treneren.

Han peker samtidig på at Kryger har ett år igjen av avtalen i Sogndal – og at han forlot Ulf gratis. Det taler mot kjøp.

Berntsen vil likevel ikke blankt avvise at Sandnes Ulf kan komme til å prøve seg. Det avhenger litt av lyst og motivasjon hos spilleren.

– Han er Sandnes-gutt og informasjonen jeg sitter på er at han skal bygge hus her nå og etablere seg.


Mer fra Dagsavisen