Sandnes Ulf

Klarte ikke vinne tross strafferedning

Sandnes Ulf gikk målløse av banen etter 0-2 mot Sogndal på Øster Hus Arena.

Sandnes — Det ble tap for Sandnes Ulf mot Sogndal, og etter sju kamper med scoring ble det en målløs kamp for de lyseblå. Gjestene fra saftbygden gikk i ledelsen i kampens 28. spilleminutt. Da var det Sandnes Ulf-back Jørgen Olsen Øveraas som headet ballen forbi egen keeper.

I andre omgang fikk gjestene straffespark, og Akor Adams gjorde seg klar fra 11 meter. Sandnes Ulf-keeper Aslak Falch reddet, og det ble jublet som en scoring på Øster Hus Arena.

– Det er ikke hver dag jeg redder en straffe, men det hjalp ikke denne gangen, sier Falch til RA.

Analysert straffetakeren

Bak redningen lå det kunnskap og video.

– På forhånd hadde jeg gått gjennom og analysert sammen med Jason (Wyn-Jones, keepertrener) hvor skuddet ville komme. Det gjorde at jeg visste de to forrige straffene hadde gått til venstre. For meg gjorde det valget enkelt, sier keeperen.

Aslak Falch

Sandnes Ulf gikk raskt i angrep etter strafferedningen, men klarte ikke å overliste Renze Jagger Fij i Sogndal-buret. I stedet var det Kristoffer Nessø som scoret på overtid, og fastsatte sluttresultatet til 0–2.

Falch forteller om forskjellene mellom lagene.

– Vi har muligheter til å score, men så gjør vi dumme juniorfeil. Vi visste på forhånd at det kom til å bli en mannfolkkamp. Sogndal er kyniske og spiller fysisk. Det var de bedre enn oss på. Det kommer ikke som en overraskelse heller, for vi visste det ville bli tøft, sier han.

Keeperen ser også noe positivt med måten Sandnes Ulf spilte på, selv om det ikke ble en eneste scoring for de lyseblå.

– Vi tør å holde på kulen. Jeg synes noen klarer å senke skuldrene utpå der, og da tør vi å spille fotball, sier han.

Tidligere Sandnes Ulf-spiller Axel Kryger, som kommer fra byen, spilte ikke kampen for Sogndal. Han er nemlig ute med karantene grunnet gule kort.

Fredrikstad mandag

Nå er det rask omstilling for Sandnes Ulf. Allerede mandag kommer første mulighet til revansj for de lyseblå. Da kommer Fredrikstad til Øster Hus Arena, etter 2-3-tap på hjemmebane mot Åsane. Keeperen er fornøyd med at en ny kamp kommer raskt.

– Jeg tror alle er revansjelystne. Nå er det ikke noe annet som gjelder enn å komme opp på hesten igjen, sier Falch.

Det er heller ikke slik han tror laget vil grave seg ned etter tapet. Sandnes Ulf har gått fra nedrykksplass til 12. plass. Luken ned til Stjørdals-Blink på nedrykkskvalifisering er fem poeng, og det gjenstår kun fire kamper av sesongen.

– Jeg tror ikke vi skal dramatisere dette. Samtidig vet vi Fredrikstad er et tøft lag å møte, sier Falch.

Kampen mot FFK spilles mandag klokken 18.00, og kan følges hos RA.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Fotball, OBOS-ligaen.

Sandnes Ulf – Sogndal 0–2 (0–1)

Øster Hus Arena.

Mål: 0–1 Jørgen Øveraas Olsen (selvmål 28), 0–2 Kristoffer Nessø (90).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Akor Jerome Adams, Johan Bakke, Renze Fij, Emil Pálsson, Sogndal.

Lagene:

Sandnes Ulf (4-2-3-1): Aslak Falch – Jørgen Øveraas Olsen (Artan Memedov fra 81.), Ståle Stålinho Sæthre, Espen Berger, Torbjørn Heggem – Chris Sleveland (Mathias Bringaker fra 72.), Ingvald Halgunset – Horenus Tadesse (Maxwell Effiom fra 81.), Michael Baidoo, Jostein Ekeland – Erlend Hustad (Sander Finjord Ringberg fra 82.).

Sogndal (3-4-3): Renze Fij – Martin Ove Roseth, Eirik Lereng, Per-Egil Flo – Daniel Eid, Mathias Blårud, Johan Bakke (Emil Pálsson fra 54.), Amin Nouri – Akor Jerome Adams, Steffen Lie Skålevik (Andreas Hoven fra 54.), Kristoffer Nessø.

---






Mer fra Dagsavisen