Sandnes Ulf

Ulf slo Bryne: Berntsen forstår B-gjengen er bitre

Tre poeng mot Bryne smakte ekstra godt for Ulf-trener Bjarne Berntsen, men ikke fordi B-gjengen ropte «Judas» og «hater Bjarne B»

Gjestene fra Bryne var best både på banen og tribunen, men det var Sandnes Ulf som stakk av med tre poeng og 2-0-seier i det viktige oppgjøret for å hindre nedrykksstrid for Sandnes Ulf.

Leder for B-gjengen var ikke nådig mot Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen før kampen.

Og under kampen ble det sunget og ropt både «judas» og «hater Bjarne B».

Det var fullt på bortetribunen. B-gjengen ropte på judas og hater Bjarne B. Det tok ikke Sandnes Ulf-treneren seg nær av.

– Hørte ropene

– Jeg hørte de ropte på meg, men jeg hørte ikke helt hva det var. Men roping på meg var jeg forberedt på. Det har de full anledning til. Jeg forstår de er bitre. Det er helt greit. Selv har jeg lagt det bak meg, sier Bjarne Berntsen til RA.

Sandnes Ulf-trener var fornøyd med tre poeng.

– Det var ikke ekstra godt å vinne på grunn av Bryne-supporterne, men på grunn av tabellsituasjonen, sier Sandnes Ulf-treneren.

– Dette var tre viktige poeng for oss med tanke på tabellen. Jeg håper også med hele mitt hjerte at Bryne holder seg, legger Berntsen til.

Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen jublet for tre poeng etter 2-0-seieren over Bryne hjemme på Østerhus Arena lørdag.

Målscorer Ståle Stålinho Sæthre hørte også ropene.

– Hva de roper, får Bryne-supporterne stå for selv. Det er idiotisk, men også kanskje slik det skal være i et derby. Vi står bak Bjarne. Det er ekstra gøy å skape litt ekstra kvalm for dem som bor på Bryne, sier Sæthre.

Mathias Bringaker tror ikke treneren preges av tilropene fra Bryne-fansen.

– Bjarne er en veldig rutinert trener. For han preller dette bare av. For han er det viktig å gjøre en god jobb der han er, og det gjør han. Det er kjekt å se at vi tar tre poeng i dag. Nå må vi komme oss bort fra nedrykksstriden, sier Bringaker.

Berntsen vil ikke være med på at Bryne dominerte, men han er enig i at Bryne var det førende laget.

– Forsvarer oss godt

– Vi forsvarer oss utrolig godt, spesielt mot alle deres corner og innkast.

I andreomgang kommer Sandnes Ulf mer inn i kampen. Målet av Ståle Stålinho Sæthre i det 66. minutt ga de lyseblå en energiinnsprøyting.

– Det er en dødball. Bryne glemmer helt å markere Ståle på bakerste stolpe. Et flott mål, sier Berntsen.

Målscoreren selv sier det er godt å score igjen.

– Mål og tre poeng føles fantastisk. Det er en stund siden sist, i 2019 for Aalesund, sier Sæthre.

Ståle Stålinho Sæthre jubler sammen med Jørgen Olsen Øveraas.

– Dette var viktige poeng. Vi viser lagkarakter. Vi står sammen i krigen. Når vi får mål på 0-0, så gjør det at det går veien for oss. Hele laget står på sammen. Nå er det viktig å komme i gang. Få bort nedrykksspøkelse. Det er viktig for laget og klubben, sier Sæthre.

Nesten 4000

Det var 3832 tilskuere på kampen. Det er ny rekord. Ikke unaturlig på den første hjemmekampen etter koronarestriksjonene forsvant.

– Jeg elsker å spille foran publikum. Kjekt at så mange kom, tusen takk. Å ha en 12. mann i ryggen gir oss spillere ekstra energi.

Berntsen takket også publikum.

– Vi må bygge opp tilliten til publikum, sakte, men sikkert.

– Faktisk synes jeg Bryne-supporterne var mer høylytte. Det var et imponerende oppmøte fra Jæren. Men det var også kjekt å se at våre unge supportere – de rett ved siden av Bryne sine- tok opp kampen, sier Berntsen.

Innbytter Horneus Zewdu Tadesse reddet på streken da det sto 1-0. Samme mann økte ledelsen til 2-0 på overtid.

---

Kampfakta:

Sandnes Ulf-Bryne 2–0 (0-0), OBOS-ligaen

Østerhus Arena, 3832 tilskuere

Mål: 1-0: Ståle Stålinho Sæthre (66.) 2–0 Horenus Zewdu Tadesse (92.)

Gule kort: Sandnes Ulf: Christian Tambe Landu-Landu og Ståle Sæthre

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL

Sandnes Ulf: Aslak Falch – Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem, Ståle Stålinho Sæthre, Jørgen Olsen Øveraas – Christian Tamba Landu-Landu, Mathias Idsøe Bringaker (Horenus Taddese 63.), Michael Baidoo, Ingvald Sandvik Halgunset, Gullbrandur Horni Øregaard – Erlend Hustad (Jonas Brune Aune 93.)

Bryne: Nicklas Bruus Jensen Frenderup – Pål Aamodt, Marius Andersen, Kristoffer Hay, Sondre Norheim – Henning Romslo, Sixten Dalen Jensen (Bjarne Langeland 71.), Andreas Dybevik (Vegard Aasen 87.) – Robert Undheim, Joacim Emil Godhei Holtan, Meinhard Egilsson Olsen (Thierry Dabove 76.)


---






Mer fra Dagsavisen