Sandnes Ulf

Bjarne Berntsen: – Det blir full fyr i teltet

Lørdag møtes Bjarne Berntsens to siste arbeidsgivere på Øster Hus Arena.

Sandnes — Berntsens overgang fra rødt til lyseblått fikk mye oppmerksomhet. Kun ni dager etter at 64-åringen offisielt inntok rollen som daglig leder i Bryne, sa han opp. Grunnen til oppsigelsen var at hovedtrenerstolen på Øster Hus Arena sto ledig og fristet, etter Steffen Landros avgang.

Tre dager etter at oppsigelsen ble levert, skrev han under kontrakten i Sandnes, som gjorde ham til hovedtrener for de lyseblå. Kontrakten binder Berntsen til klubben ut 2023-sesongen.

– Jeg er lettet og glad. Det har vært to tøffe uker, uten tvil. Det er en situasjon jeg skulle vært foruten. Nå får vi bare takke for det som er skjedd, sa Bjarne Berntsen til RA like etter at overgangen ble klar.

Full forståelse

Generalprøven ble spilt mot serielederen HamKam på Hamar. Etter det forsmedelige tapet, som endte med mye dommersnakk, var treneren offensiv inn mot derbyet.

– Nå skal vi lade om og skape masse energi inn mot Bryne-kampen, sier Berntsen.

Han hevdet forholdet hans til klubben på Jæren ikke er betent, men han hadde full forståelse for at mange på Bryne har sterke meninger om han.

– Det er klart mange ble skuffet, men sånn er det. Nå er det uansett et tilbakelagt kapittel. Jeg er ferdig med det og har gått videre. Jeg er Sandnes Ulf-trener, og det er det eneste jeg kan forholde meg til nå, sier han.

– Frykter du at det vil komme reaksjoner mot deg fra Bryne-hold på lørdag?

– Jeg frykter det på ingen måte. Jeg ser det for meg, men det er en del av pakken ved et slikt lokaloppgjør. Meldinger, bannere og slike ting tåler jeg, det er ikke noe problem. Det skal nok bli bra fyr i teltet, slår Berntsen fast.

Mye på spill

I tillegg til skryterettigheter, heder og ære, står det som vanlig tre poeng på spill. Med en snau tredjedel igjen av sesongen kan disse poengene bli helt avgjørende. Årets utgave av Obos-ligaen er, som så mange tidligere utgaver, utrolig tett og jevn. Selv om lagene ligger på tiende- og tolvteplass, er begge i aller høyeste grad en del av bunnstriden. Kristiansand-laget Start og to poeng skiller lagene før møtet. Dermed kan de lyseblå passere jærbuene med seier.

– Det blir utvilsomt en tett, jevn og viktig kamp, erkjenner den rutinerte treneren.

Sandnes Ulf vant det motsatte oppgjøret, etter at Jostein Ekeland scoret kampens eneste mål på Bryne stadion.

Kampen har avspark førstkommende lørdag klokken 15.00.

---

Obos-ligaen

(Samtlige lag har spilt 21 kamper)

1 HamKam 48

2 Aalesund 42

3 Jerv 41

4 Fredrikstad 38

5 Sogndal 32

6 KFUM 31

7 Raufoss 27

8 Ranheim 27

9 Åsane 27

10 Bryne 25

11 Start 25

12 Sandnes Ulf 23

13 Stjørdals-Blink 23

14 Ullensaker/Kisa 22

15 Grorud 18

16 Strømmen 17

---






Mer fra Dagsavisen