Sandnes Ulf

Går for fullt hus mot Bryne etter sliteseier: – Det blir en krig

Sandnes Ulf kom under, men snudde kampen mot Stjørdals-Blink.

Sandnes — Erlend Hustad har ikke scoret mål i Obos-ligaen siden 18. juni. På onsdag scoret han i storseieren over Moss i cupen, og i kampen mot tabellnaboen Stjørdals-Blink gjorde han det igjen.

Like før pause kom de lyseblå under, men kun minutter senere blåste dommeren, Steinar Hauge, i fløyten. Ulf fikk straffe, og Hustad, som fremdeles er klubbens toppscorer, gikk fram til merket. Keeperen gikk riktig vei, men en hard og velplassert straffe sikret utligningen.

– Det var deilig. Det gjør ikke selvtilliten noe dårligere å score mål, spesielt så viktige. Jeg er ikke ferdig for sesongen, så jeg skal sørge for å holde det gående nå, sier Hustad til RA.

Onsdag møter Ulf serielederen HamKam på Hamar. Hustad mener de lyseblå har alt å vinne i den kampen. At motstanderen er storfavoritter mener han kan passe Ulf fint.

Hustad spår derbykrig

Til helgen igjen kommer Bryne på besøk i Sandnes. Etter lørdagens gjenåpning av Norge, kan Ulf nå fylle opp Øster Hus Arena for første gang. De planlagte åpningsfestene har gang på gang blitt helt eller delvis stoppet av koronarestriksjoner, men denne gangen skal det mye til. Hustad håper å fylle de 6300 setene i lokaloppgjøret.

– Den kampen blir en krig. Vi trenger all den støtten vi kan få i sånne kamper, og det ville vært helt fantastisk med full stadion. At den kampen blir den første på arenaen uten restriksjoner passer perfekt. Vi ønsker oss selvfølgelig flere folk på tribunen, sier han.

Lørdagens kamp mot Stjørdals-Blink trakk 1048 tilskuere til Øster Hus Arena.

Lettet Bjarne Berntsen

Det var en fornøyd Bjarne Berntsen som kom ut for å møte pressen etter kampen mot trønderne. Kampen som inneholdt to vidt forskjellige omganger. Etter en svak førsteomgang tok Berntsens menn tak i kampen etter pausen.

– Vi var gode i den andre omgangen. Det var frustrerende å stange så lenge uten å få 2-1-scoringen. Heldigvis kom den til slutt, sier Berntsen.

Treneren var glad på Hustads vegne, men han presiserer at trepoengeren var en kollektiv sliteseier.

– Erlend åpnet sesongen godt, så har det stoppet opp litt. Som spiss er det utrolig viktig å score, både for egen selvtillit og for laget. Det er godt å se han score mål igjen, og det var like før han satte en til. Erlend var på hugget i dag, slår Berntsen fast.

Med tre poeng mot bunnrivalen, har Ulf nå tre poeng ned til nettopp Blink, på nedrykkskvalifiseringsplass. Mellom dem ligger Start, Bryne og Ull/Kisa.

---

Sandnes Ulf – Stjørdals-Blink 2–1 (1–1)

1. divisjon fotball, menn, 20. serierunde

Øster Hus Arena, 1048 tilskuere

Dommere: Steinar Hauge (IL Bjarg) Atle Larsen (Brodd FK) Kjetil Nordmark (Orstad IL)

Mål: 0–1 Aleksander Foosnæs (39.), 1–1 Erlend Hustad (str. 44.). 2–1 Espen Hammer Berger (86.)

Gult kort: Jørgen Olsen Øveraas, Christian Tamba Landu-Landu, Sandnes Ulf, David Paulmin, StjørdalsBlink.

Sandnes Ulf (4–4–2):

Sander Åke Andreas Lønning – Jørgen Olsen Øveraas, Espen Hammer Berger, Torbjørn Heggem, Ári Mohr Jónsson – Jostein Ekeland (Artam Memedov fra 83.), Christian Tamba Landu-Landu ut (Chris Thodal Sleveland fra 46.), Michael Baidoo, Mathias Idsøe Bringaker (Jonas Brune Aune fra 62.) – Erlend Hustad – Maxwell Effiom (Ingvald Sandvik Halgunset fra 62.)