Sandnes Ulf

Ungt spisstalent fikk kontrakt

Sandnes Ulf har signert en proffavtale med spisstalentet Jonas Brune Aune (18). Avtalen strekker seg ut 2024-sesongen.

Sandnes — Det melder klubben selv på Facebook.

– Jonas er et prakteksempel på at med vilje, tålmodighet og hardt arbeid over tid er alt mulig, skriver klubben.

Spissen fikk litt overraskende sin debut fra start i OBOS-ligaen i den elleville 5-4-seieren over Ranheim 15. september. Før det hadde juniorspissen kun et innhopp på sju minutter for A-laget å slå i bordet med.

Han kvitterte med scoring da navn som Erlend Hustad og Mathias Bringaker ble vraket.

Lynrask

Bjarne Berntsen var den gangen klar på at det var et klart signal til de mer rutinerte spissene. Samtidig var det også en tanke bak.

– Det handler også om egenskapene hans og at han passer godt til spill mot Ranheim. Det er et lag med relativt lavt tempo, og fart er en av hans styrker, sa Berntsen.

Spissen startet også mot serietoer Jerv i forrige runde, men ble byttet ut etter 61 minutter da Sandnes Ulf tapte 1–0.

Brune Aune er oppvokst i Smeaheia – like nedenfor Øster Hus Arena. Han har spilt for de lyseblå hele sin karriere.

Signeringen passer perfekt med klubbens mål om å bygge en langt sterkere Sandnes-identitet de kommende årene. Litt i underkant av halvparten av spillerne i dagens A-stall har nå lokal tilknytning.

Skal bli mer lokale

Trener Bjarne Berntsen i både ord og handling vist at han har alle planer om å gjøre klubben langt mer lokal i løpet av sin første tid som trener etter at han sa opp i Bryne for å ta over i august. Flere unge lokale spillere har både fått prøve seg – og blitt flyttet opp i treningsgruppen til A-laget. Da Berntsen trente Viking stilte han faktisk i enkelte treningskamper med lag hvor samtlige spillere var fra Rogaland.

18-åringen selv var klar på ambisjonene for resten av sesongen da RA snakket med ham etter debuten.

– Nå vil jeg ha mer spilletid og score flere mål, sier han.

Det er han allerede på god vei til.

Sandnes Ulf ligger akkurat nå som nummer 13. i OBOS-ligaen etter 19 spilte serierunder. Laget har fire poeng ned til Strømmen på direkte nedrykksplass. På samme tid som kvalifiseringsspill akkurat nå er en realitet for å holde seg er det også kort vei oppover. Laget har kun seks poeng opp til Ranheim på 7. plass. Etter cupmøtet mot Moss onsdag er neste oppgave tabellnabo Stjørdals Blink på hjemmebane lørdag.






Mer fra Dagsavisen