Sandnes Ulf

Nok et tap for Berntsens Ulf: - Ikke sterke nok da det gjaldt

Helt til slutten av kampen var det målløst i Raufoss, så kom avgjørelsen.

Sandnes Ulf tapte 1–0 mot Raufoss i OBOS-ligaen lørdag. Den avgjørende scoringen kom etter 84 minutter. Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen mener ikke det var urettferdig på noen som helst måte.

– Det var en ganske jevn kamp som lå og vippet, jeg synes ikke det var ufortjent de vant. Vi sto imot lenge, men var ikke sterke nok da det gjaldt, erkjenner Bjarne Berntsen til RA.

Kvalikplass for Ulf

Null poeng betyr kvalikplass igjen for de lyseblå.

– Først og fremst skal det bli godt å få tilbake noen av spillerne som har vært toneangivende i laget. Det blir viktig slik vi får noen friske bein til, sier Berntsen – etter spørsmål om hvordan han synes det var å åpne med et tap etter landslagspausen.

Sandnes Ulf måtte nemlig klare seg uten stjernespilleren Michael Baidoo og Ingvald Halgunset.

Nå er det kun én ting som gjelder.

– Det blir kun ett fokus, det er å komme oss ut av situasjonen vi er i. Da må vi samle poeng, slår Berntsen fast.

Berntsen: – Må være mer feilfrie defensivt

Første mulighet for poeng kommer allerede onsdag. Da er Ranheim motstander på Øster Hus Arena, som lørdag har (gjen) åpningskonsert. Han er også tydelig på hva det er som må til for å forbedre spillet til Ulf.

– Vi må være mer feilfrie defensivt. Vi kan ikke slippe inn mål som mot Raufoss. Vi må også være mer presise når vi har ballen i laget. I første omgang hadde vi enorme kontringsmuligheter, som vi slår bort.

– Hvordan ser du på sjansene for å få det til?

– Det er helt opp til oss selv. Vi må se hvor vi er, og vise hva vi kan. Vi må forbedre oss kraftig. De fire første kampene mine har vært alt for ujevne. Vi har ikke hatt 90 jevne minutter ennå, sier Berntsen.

Jonas Brune Aune kom inn etter 83 minutter, og fikk A-lagsdebuten for Sandnes Ulf.

Vikings Herman Haugen spilte hele kampen for Raufoss. Han valgte, mot overgangsvinduets slutt, å signere ny avtale med de mørkeblå. Like etterpå ble han sendt på utlån til klubben på Toten.

---

Kampfakta

OBOS-ligaen, fotball.

Raufoss – Sandnes Ulf 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 Andreas Helmersen (84).

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal.

Gult kort: Håkon Butli Hammer, Akinsola Ihayere Azeez Akinyemi, Nicolai Fremstad, Raufoss.

Lagene:

Raufoss (4-3-3): Ole Kristian Lauvli – Herman Haugen, Akinsola Ihayere Azeez Akinyemi (Jakob Nyland Ørsahl fra 68.), Nicolai Fremstad, Sivert Westerlund – Håkon Butli Hammer, Teodor Berg Haltvik, Markus Karlsbakk (unknown) – Andreas Helmersen, Mame Mor Ndiaye (Sander Werni fra 34.), Markus Aanesland.

Sandnes Ulf (4-3-3): Aslak Falch – Jørgen Øveraas Olsen, Ståle Stålinho Sæthre, Torbjørn Lysaker Heggem, Ári Mohr Jónsson – Christian Landu-Landu, Chris Sleveland, Horenus Tadesse – Sander Ringberg (Maxwell Effiom fra 73.), Erlend Hustad, Mathias Bringaker (Jonas Brune Aune fra 83.).

---