Sandnes Ulf

Ny vår for Ingvald Halgunset

Bjarne Berntsens ankomst i Sandnes Ulf har gitt Ingvald Halgunset sterkere selvtillit.

Sandnes — Ingvald Halgunsets vei til toppfotballen har mildt sagt vært spesiell. Han har spilt på alle nivåene i Norge utenom Eliteserien. Den tidligere lokalfotballprofilen var klar for ny sesong i 2020, med Øster Hus Arena som arbeidssted. Den nybyggede byarenaen fikk han ikke debutert på. Han ble skadet.

Nå i 2021 var han for alvor klar igjen, men fikk ikke mye spilletid. Med Bjarne Berntsen som ny trener i klubben er det radikalt endret for 25-åringen.

– Det er ikke til å stikke under stol at trenerskiftet førte til mer tillit for meg. Bjarne Berntsen kom inn og sa med en gang at han ønsket å bruke meg som indreløper, sier Halgunset til RA.

Halgunset skulle omskoleres

Indreløper har alltid vært hans naturlige posisjon, men siden vinteren 2020 har han vært rundt i forskjellige posisjoner.

– Jeg skulle omskoleres, og var positiv til det selv. I ettertid kan jeg jo si at det ikke var en braksuksess, erkjenner Halgunset.

Ingvald Halgunset

Et langt skadeopphold har naturligvis også spilt inn. Fra 2020, hvor han stort sett trente på styrkerommet, er kontrastene store. Nå spiller han kamper og har omsider en normal treningshverdag.

– Dette er det jeg har sett fram mot, å spille kamper igjen. Nå føler jeg meg lett i kroppen. Treningsmengden er trappet ned, slik jeg kan finne kampformen. Det er veldig kjekt når jeg får mer tillit, sier Halgunset.

Positiv til å bli i Sandnes Ulf

Han er inne i det siste kontraktåret med Sandnes Ulf, og er positiv til å bli værende. Bjarne Berntsen er en viktig faktor for 25-åringen, som flyttet til Stavanger fra Erfjord som 16-åring.

– Nå er overgangsvinduet stengt, og det var aldri aktuelt for meg å flytte på meg. Jeg er positiv til samtaler om framtiden med Sandnes Ulf, og synes det er ekstra kjekt at Bjarne Berntsen ønsker lokale spillere. Nå skal jeg bare spille mest mulig, og best mulig, sier indreløperen.

Før den nye sesongen er det en viktig jobb som må gjøres i Sandnes. De lyseblå er plassert på 14. plass, med 18 poeng. Det er kun ett poeng til direkte nedrykk. Opp til sikker plass er det bare ett poeng, og Ulf har færre kamper spilt enn Grorud på plassen over.

Det at laget har vært i bunnstriden mens Halgunset var på sidelinjen er også noe han har tenkt over.

– Det verste er å sitte på benken for et lag som sliter. Jeg ser muligheten til å klatre, det er jo komisk tett i OBOS-ligaen.