Sandnes Ulf

Zajic håper å lede Sandnes Ulf i neste runde

Sandnes Ulf tok seg videre i cupen etter 0-3 borte mot Brodd i første runde.

Stavanger — Etter litt over en halvtime sendte Ári Mohr Jonsson et hjørnespark rett i mål. I kampens 72. minutt var innbytter Mathias Bringaker frampå, mens Maxwell Effiom punkterte kampen med ni minutter igjen. Det var nok til å sende Brodd ut av cupen for de lyseblå.

– Det er viktig å komme videre. Vi var nødt å være skikkelig godt forberedt til en kamp som dette, og måtte gi 100 prosent. Vi kan tape i en slik kamp om vi ikke er påskrudd, sier Bojan Zajic til RA.

Den tidligere spissen er midlertidig trener for Sandnes Ulf etter avslutningen med Steffen Landro. Serberen har ledet laget i tre kamper nå, sammen med Storhaug-gutten Arturo Cleveland. Det har resultert i ett tap og to seiere. I de to siste kampene har de holdt nullen, og mot Brodd i cupen var det reservekeeper Sander Lønning som voktet buret.

– Det var godt å holde nullen igjen. Nå har vi gjort det to av de tre siste kampene, sier Zajic.

Sandnes Ulf jakter permanent løsning

Han har tidligere vært tydelig i ønsket om å bli den permanente trenerløsningen på Øster Hus Arena. Prosessen er i gang, og klubbens sportslige utvalg jobber med å finne ut hvem som skal lede Sandnes Ulfs A-lag framover.

– Har du hørt noe fra klubben?

– Nei, ikke ennå. Nå må vi se hva som skjer. Jeg håper vi kan snakke sammen snart, sier den midlertidige treneren.

– Etter halvannen uke i jobben: Har du fortsatt en ambisjon om å bli trener i Sandnes Ulf?

– Ja, det har jeg. Likevel kan jeg ikke tenke for mye på det, nå er det «jobba, jobba, jobba», svarer han – og sikter til Ulfs motto.

De siste ukers hendelser har vært merkbart også for spillerne.

– Det har ikke vært lett. Jeg likte Steffen Landro veldig godt. Slik er fotball. Nå må vi støtte Bojan, sier målscorer Maxwell Effiom.

Maxwell Effiom

Første for Maxwell Effiom

Han kom inn etter 76 minutter. Fem minutter senere kom årets første scoring for nigerianeren.

– Det føltes godt. For meg var det viktig å få det første målet for sesongen. Det gjør godt, sier han.

– Du var ikke litt kald i kroppen?

– Nei, jeg er alltid klar til å spille fotball. Det ga god selvtillit med noen fine berøringer i forkant.

Selv om Sandnes Ulf-supporterne gikk glipp av ham store deler av forrige sesong grunnet en skade, er han tydelig på hva folk kan forvente av ham.

– Alle kan tenke at jeg skal være som før skaden. Nå skal de forvente det samme som da jeg ble hentet, sier den tidligere U-landslagsspilleren fra Nigeria.

---

Kampfakta

Brodd-Sandnes Ulf 0–3 (0–1)

Midjord stadion.

Mål: 0–1 (31 min.) Ári Mohr Jonsson, 0–2 (72 min.) Mathias Bringaker, 0–3 (81 min.) Maxwell Effiom.

Gult kort: Idris Ahmed Omar, Sindre Haarberg, Jonas Halsne, Adam Oumar Touroupo, Liban Ali Abdi, Jose Marcano, Brodd. Christian Landu-Landu og Adnan Hadzic, Sandnes Ulf.

Rødt kort: Idris Ahmed Omar, Brodd.

Brodd (4–3–3): Snorre Nygård Berg – Samir Habibi, Marco Scheffler, Christian Finnesand Vaaland (Aleksander Gundersen i 6 min.), Jose Marcano – Liban Ali Abdi, Fabian Alonso Calderon, Adam Oumar Touroupo (Idris Ahmed Omar i 30 min.) – Jonas Halsne, Moses Leonidas (Sindre Haarberg i 45 min.), Eriel Antonio (Casper Aalen Norseng i 30 min.).

Sandnes Ulf (4–2–3–1): Sander Lønning – Jørgen Olsen Øveraas, Espen Hammer Berger (Torbjørn Lysaker Heggem i 14 min.), Ståle Sæthre, Ári Mor Jonsson – Christian Landu-Landu (Chris Sleveland i 45 min.), Horenus Tadesse (Adnan Hadzic i 45 min.) – Sander Ringberg (Maxwell Effiom i 14 min.), Michael Baidoo, Jostein Ekeland (Mathias Bringaker i 25 min.) – Erlend Hustad.

---



Mer fra Dagsavisen