Sandnes Ulf

Bryne slo Hinna enkelt

Jærbuene vant 0-4 mot Hinna i den første runden i cupen.

Bryne vant over Hinna 0-4. Dermed ble det ingen cupbombe.

Hinna åpnet friskt hjemme mot Bryne i det som var Hinnas første kamp på 1,5 år. Det meste foregikk på Brynes halvdel det første kvarteret. Det snudde et at stolpen reddet Hinna fra baklengs. Deretter var OBOS-laget mer med i kampen.

I det 31. minutt scoret Robert Undheim kampens første mål, som kom etter en rask overgang for Bryne. Hinna var på hælene og i ubalanse.

Tre minutter etter økte Bryne ledelsen til 0–2. Joackim Holtan.

Etter 40 minutter felte Hinna-keeper Lars Moe Billington Brynes Joacim Holtan. Billington reddet straffen.

0-2 var resultatet ved pause.

Hinna åpnet frisk etter pause. Adam Dahl Assad fikk en kjempesjanse foran mål da Martin Asserson vant hodeduellen i feltet.

Like etter satte kaptein Mikal Mæle et forsøk på e styring rett over mål.

I det 59. minutt satte Sixten Dalen Jensen et flott skudd i nettaket, fra skrått hold inne i boksen. Dermed økte Bryne ledelsen til 0-3.

I det 85. minutt kunne Bryne øke ledelsen enda mer, men en viktig blokk fra innbytter Felix Aleksander Berger Lillehammer hindret baklengs.

Det hjalp lite, på corner minuttet etter, pirket Joacim Holtan inn ballen med tåen. 0-4 Bryne, som går videre.

Da begynte Bryne-fansen å synge “møkkalag” og at de hater Viking, som spiller fire steinkast lenger nede i Jåttåvågen.

Før kampen

Tredjedivisjonslaget Hinna møter selveste OBOS-laget Bryne i første cuprunde. Oppgjøret spilles på Hinna stadion. Bryne ligger på åttendeplass på tabellen i OBOS-ligaen etter 13 kamper spilt.

Hinna har noen forfall, som skyldes ferie. I breddefotballen er det få som har mulighet til å prioritere fotballen mest. Rasmus Martinsen, som tidligere spilte i Viking, er glad for at laget hans fikk nettopp Bryne som motstander.

– Det tennes noe spesielt i meg når jeg skal møte Bryne. Det hadde vært utrolig kult å sende akkurat dem ut i første runde, sa han til RA tidligere denne uken.

Hinna spiller sin første kamp på 1,5 år.

Lagene ble møtt med rød bluss da de entret banen i solen på Hinna. Jærens superlag, Bryne, har også fått med seg mange supportere – med tromme – i ryggen på Hinna.

Lagene ble møtt med rød bluss på Hinna stadion. En god del supportere både fra Hinna og Bryne.

Laget til Hinna:

Lars Moe Billington (keeper),

Forsvar: Rasmus Levin Martinsen, Arvin Gergerechi, Fredrik Fossmark, Sveinung Selås.

Midtbane: Adam Dahl Assad, Simen Melhus, Mikal Mæle

Angrep: Martin Asserson, Alf Jakob Haaland Aano, Cairo Nascimento Lima

Innbyttere:; Daniel Knudsen Gjesteland, Daniel Torp Holt, Espen Sæthre Jakobsen, Felix Aleksander Berger Lillehammer, Jørgen Krohn-Pettersen, Tormod Høyland Ulfeng, André Torgersen Rossavik, Andreas Eiane.

Laget til Bryne:

Sondre Vestbø Kyllingstad (keeper)

Forsvar: Oliver Rotihaug, Marius Andersen, Rogvi Asmundur Baldvinsson, Joshua Paul Robson

Midtbane: Henning Romslo, Vegard Aasen, Sixten Dalen Jensen

Angrep: Thierry Dabove, Robert Undheim, Joacim Emil Godhei Holtan

Innbyttere: Are Løge Salte, Pål Aamodt, Tobias Bakken Dalbye, Kristoffer Hay, Andreas Dybevik, Tobias Kvalvågnes Guddal, Meinhard Egilsson Olsen, Herman Rugland.

Kampens dommer er André Bjørgen Birkeland, fra Djerv1919.