Sandnes Ulf

Sparket Landro – har ingen navn på blokken

Nå starter prosessen med å finne den neste Sandnes Ulf-treneren.

Sandnes — Styreleder i Sandnes Ulf, Terje Hopen, kaller sparkingen den siste utveien. Spillemessig framgang, men for få poeng, var ikke nok til at Steffen Landro fikk beholde jobben. Strilens kontrakt utgår etter denne sesongen, det skal ha vært en av faktorene som førte til beslutningen.

– Vi ble enige med Steffen om at vi ikke kom til å skrive en ny kontrakt. Da var det like greit å avslutte samarbeidet nå, sier Hopen til RA.

Bojan Zajic overtar

Inntil videre er det den tidligere assistenten til Landro, Bojan Zajic, som overtar hovedansvaret. Han blir i utgangspunktet en midlertidig løsning, men uten andre klare trenerkandidater kan ikke Hopen utelukke ham. Styrelederen sier at de ikke har rukket å se seg om på trenermarkedet ennå siden det er kort tid siden Landro-beslutningen ble tatt.

– Bojan får noen uker nå, men vi kommer til å se oss om ellers på markedet også. I utgangspunktet har vi tenkt til å hente inn en ny hovedtrener utenfra. Prosessen med å finne den neste treneren starter i dag. Gjør Bojan det veldig bra vil han bli en kandidat på linje med alle andre, sier Hopen.

Landros spillere

Det har blitt brukt mye penger under Landros tid i Ulf. Han har fått håndplukke sin egen tropp, som skulle passe sitt spill. Nå som assistenten overtar blir det opp til ham om han vil fortsette å spille på samme måte, eller endre totalt. Zajic har kun fått et krav.

– Han må få energi og selvtillit inn i gruppen, det er det som betyr noe nå. Spillestil og alt annet står Bojan fritt til å endre på i de neste ukene, men vi trenger å komme litt i gang igjen, erkjenner Hopen.

Om spillertroppen og Steffen Landros stil skal tas hensyn til i ansettelsen av den neste treneren, er ikke bestemt ennå. Hopen sier det må tas opp i styret før ansettelsen av den neste hovedtreneren.

Mer fra Dagsavisen