Sandnes Ulf

Landro er fortsatt sterk i troen på Sandnes Ulf

Et pinlig tap mot Jerv er ikke med på å ødelegge Steffen Landros ambisjoner i Sandnes.

Sandnes — Allerede fredag får Sandnes Ulf muligheten å revansjere seg etter 0-2-tapet mot Jerv på Øster Hus Arena. Da drar laget til Oslo for å møte Grorud.

Før sesongen var trener Steffen Landro klar på at opprykk var det store målet. På tross av ambisjonene ligger Ulf på 13. plass i OBOS-ligaen etter åtte serierunder. Treneren har tidligere uttalt at det tar ti runder før ligaen setter seg, og det er mye som tyder på at 2021 ikke blir et unntak fra det. Opp til Brynes andreplass er det kun fem poeng for de lyseblå, og på tredjeplass ligger jærbuenes følgesvenn fra 2. divisjon, Fredrikstad.

– Kjenner du på presset, Steffen Landro?

– Du kjenner helt klart på et press, for du ønsket at det skulle være et suksessfullt år. Da hadde vi trengt en god start. Jeg er veldig sterk i troen på at året vil ende bra. Avstandene i serien er ikke skremmende. Vi er bare ekstremt giret på å komme oss ut av denne perioden og inn i en periode der ting flyter bedre, sier treneren til RA.

Det har ikke gått ut over nattesøvnen for treneren ennå.

– Det jobbes hardere enn noensinne. Vi jobber knallhardt for å finne løsninger til å bikke det riktig vei. Det krever mye arbeid. Vi har mange spillere som kom sent inn, det ser vi har preget oss mer enn vi skulle ønsket, sier Landro.

Ikke svakt spill

– Hvor står dere med prosjektet?

– Vi venter på å få ut potensialet. Vi har stått og lugget siden serien startet. Det er veldig mye bra bak resultatene, men vi må innse at resultatene ikke gjenspeiler prestasjonene. Da må vi ta tak i det. Det hjelper ikke å skape mye sjanser om vi ikke scorer mye mål, eller holde motstanderne borte fra målet når dem scorer hver gang de er nære. Vi sliter med å hente ut den siste biten både offensivt og defensivt, sier strilen.

– Er dette en ny situasjon for deg?

– Jeg kan ikke huske å ha vært et sted hvor vi har fått så underbetalt. Tidligere har det ofte vært fordi man har vært svake, men vi har ikke trøbbel med det. Vi slipper ikke til mye, og skaper mye selv. Det er jo det som er det tøffe i situasjonen. Samtidig er det et mye bedre utgangspunkt å være nærme enn å være langt unna. Sånn sett er det en fin situasjon, når vi har trøbbel. Vi vet vi har fullført åtte runder. Nå trenger vi at serien starter skikkelig for oss, slik at toget ikke skal gå, sier Landro.

Han er sterk i troen på at det bor mer i Sandnes Ulf-laget enn det som er vist så langt.

– Vi venter på å få ut potensialet. Vi har stått og lugget siden serien startet. Det er veldig mye bra bak resultatene, men vi må innse at resultatene ikke gjenspeiler prestasjonene. Da må vi ta tak i det. Det hjelper ikke å skape mye sjanser om vi ikke scorer mye mål, eller holde motstanderne borte fra målet når dem scorer hver gang de er nære. Vi sliter med å hente ut den siste biten både offensivt og defensivt.

Baidoo inn

Like før serien gikk i gang ble Michael Baidoo hentet fra søndagens motstander, Jerv. De store målfestene har uteblitt for den offensive spilleren, som står med én scoring på åtte kamper i lyseblått. Trener Landro mener han har spilt bra ut fra forutsetningene.

– Vi er satt i en serie der vi trener minimalt, så vi bruker mye tid på video og prøver å være så effektive vi kan gjennom uken for å sette ham inn i vårt system. Det skal gå fortere og bli mer effektivt. Han har hatt en fin start, men alle ser han har et potensial som er uforløst, sier Landro.

Sandnes Ulf

Forrige sesong hadde Sandnes Ulf indreløperen Magnus Retsius Grødem. Han banket inn 14 mål og ble delt toppscorer med Kent Håvard Eriksen. Før seriestart ble han kjøpt av Molde, og spiller nå i Eliteserien. Den sikre trusselen har vært en mangelvare i midtbaneleddet til Sandnes Ulf så langt.

Grorud – og bare det

– Hvordan forbereder dere laget til kamp mot Grorud?

– Det er på samme måte som vi har gjort til de to siste bortekampene. Vi ønsker å være offensive på bortebane også. Vi får mer rom der, for motstanderne ønsker å ha ballen mer. Vi har god løpskapasitet, og bruker den. I den perioden vi er nå passer en bortekamp oss fint. Grorud er nok et av lagene som har imponert meg mest dette året. De har nesten vært best i alle kampene de har spilt. Vi er fullt klar over at vi skal spille mot et bra lag. Om vi ikke er på topp har vi ikke tre poeng med hjem. Vi skal gjøre alt vi kan for å være på vårt beste, sier treneren.

For Sandnes Ulf var de to forrige bortekampene mot Stjørdals-Blink og Åsane. Førstnevnte motstander ble beseiret, med de lyseblås første borteseier siden Sogndal sommeren 2020. Mot Åsane var Landros menn med i kampen om seier, men det endte med uavgjort i Bergen. Bortepoengene har ikke uteblitt på samme måte i år som i fjor, men på hjemmebane har poengfangsten vært svakere.

Etter fredagens kamp skal laget hjem til Øster Hus Arena for å ta imot Aalesund mandag.

– Hvor mye tenker dere på den kampen nå?

– Null. Kun Grorud, svarer Landro raskt.

Nyeste fra Dagsavisen.no: