Sandnes Ulf

Landro vil ha flere i gang

Med den første borteseieren på nesten ett år i boks er det duket for nok en kamp på fremmed gress. Der vil Sandnes Ulf-treneren se flere score mål.

Sandnes — Sandnes Ulf slo Stjørdals-Blink 2–1 fredag, og sikret dermed sin første borteseier siden Sogndal ble slått i juli 2020. Til tirsdagens kamp mot Åsane drar Sandnes Ulf med selvtillit, og tro på at de kan få til noe utenfor Øster Hus Arena.

– Hva er dere bygger videre på etter fredagens seier?

– Soliditeten. Endelig var det en kamp hvor vi ledet uten å bli satt under trykk. Stjørdals-Blink har klart å trykke alle lagene utenom oss. Vi skaper også enormt mye sjanser, og vet vi må være mer effektive. Sjansene er av en størrelse som gjør at vi må score mer mål, erkjenner Sandnes Ulf-trener Steffen Landro til RA.

Vi har mye mål i oss.

—  Steffen Landro

Hustad med seks

I Sandnes Ulf er Erlend Hustad toppscorer, med seks mål på like mange kamper. Bak ham er det relativt tynt med spillere på scoringslisten. Michael Baidoo, Espen Hammer Berger og Mathias Bringaker står med én nettkjenning hver. Til sammen har de scoret halvparten så mange mål som moldenseren Hustad.

Han er utlånt til Ulf fra Brann ut sesongen. De lyseblå har også en opsjon på kjøp av ham, slik de hadde med Magnus Retsius Grødem. Sistnevnte ble kjøpt av Vejle, før han ble solgt videre til Molde før seriestart denne sesongen.

– Hva må dere gjøre for å faktisk score flere mål?

– Det er bare å øve, vi må få godfølelsen. Nå har vi én spiller med det, så må det overføres til mange flere. Vi har mye mål i oss. Nå er det Hustad som er effektiv, og resten er ineffektive. Vi, som alle andre, ønsker spillere som scorer på sjansene sine. Det viktigste er å produsere sjansene, hvis ikke har vi ikke forutsetningene for å score. Nå har vi hatt flere forskjellige spillere alene med keeper de siste kampene. Det er ikke ofte man ser det i fotball, sier Landro.

Åsane på sin side tar imot Sandnes Ulf etter et sjokkerende tap mot bunnlaget Strømmen. Landro forventer et revansjesugent Åsane tirsdag.

– Ja, det vil jeg tro. Strømmen er det svakeste laget de har spilt mot i år, og der kom tapet. Åsane tok kanskje litt enkelt på Strømmen, og da vet vi hvordan fotball fungerer. De ønsker nok å gå ut og vinne mot oss. Det er samtidig en stor fordel for oss å komme inn til kampen med en seier i bagasjen. Jeg liker den situasjonen, sier Ulf-treneren.

Skader

De lyseblå skal møte Åsane med den kjente Sandnes Ulf-stilen.

– Vi skal som alltid være aggressive, ha stor løpskapasitet og et solid press. Vi skal jobbe med å skape sjanser med ball og være effektive. Det skal også være tydelig hvordan vi skaper sjanser, sier Landro.

I oppgjøret mot Stjørdals-Blink måtte Jostein Ekeland og Ári Mohr Jónsson forlate banen med skade. Ifølge treneren er det lite sannsynlig at noen av dem vil være klare til kamp igjen allerede tirsdag. En god nyhet før kampen er at Fredrik Mani Pålerud er ferdig med suspensjonen. Vingbacken fra Innlandet pratet på seg sitt andre gule kort, og ble dermed utvist, etter hjemmekampen mot Raufoss.


Mer fra Dagsavisen