Sandnes Ulf

Steffen Landro har troen på Sandnes Ulf – tross dårlig start

Sandnes Ulfs trener Steffen Landro ser ingen grunn til å gi opp drømmen om eliteseriespill på ØsterHus Arena i 2022, selv om resultatene har uteblitt. Strilen mener laget har spilt bedre enn man kunne forvente så tidlig i sesongen.

Sandnes — Før sesongstarten meldte treneren at guttene i lyseblått skulle være med helt oppe i toppen av OBOS-ligaen. Etter fem kamper og like mange poeng ligger laget på 12. plass, og er med det nærmere nedrykk enn opprykk.

Ettmålstap for Start og Fredrikstad i de to første kampene, ble etterfulgt av seier mot Ull/Kisa og uavgjort mot Sogndal. Lørdag forrige uke kom Raufoss til Øster Hus Arena, og Landro gikk hardt ut før kampen i kjent stil. Strilen er offensiv, og spådde foran sponsorene at laget skulle score mange mål. Sandnes Ulf tok ledelsen mot slutten av første omgang, etter at moldenseren Erlend Hustad ble revet ned i feltet og fikk straffe. I det 98. minuttet steg Raufoss’ Mathias Nygaard til værs på en corner og utlignet. Det var tydelig at uavgjort ikke var et resultat guttene i hjemmegarderoben var fornøyde med.

Legger bevisst press på seg selv

Det ble altså ingen scoringsfest, men Landro står på sitt og mener det er en selvfølge at han skal friste tilskuerne med lovnader om energifylt offensiv fotball. Han legger presset på seg selv, og mener det ikke er spillerne som må håndtere det.

– Som trener på dette nivået er jeg en del av underholdningsbransjen. Grunnen til at jeg går så hardt ut er at jeg ønsker at folk skal vite hvem jeg er og hva jeg står for. Jeg tror ikke spillerne blir påvirket av uttalelsene. De vet at de er her for å spille offensiv fotball og for å score mange mål, sier Landro til RA.

Fredag skal det spilles ny runde i OBOS-ligaen. Landro og Ulf skal møte Stjørdals-Blink utenfor Trondheim. Treneren ser på dette som en viktig kamp, og håper en seier mot trønderne kan være med å bidra til at laget kommer inn i en flytsone.

Da de to lagene møttes på samme bane i fjor, ble det scoret hele ni mål. Dessverre for sandnesgaukene, som tok ledelsen tidlig, holdt det ikke å score fire i den kampen. Treneren med den offensive filosofien måtte se keeper Aslak Falch plukke fem baller ut av nettet. På tross av alle baklengsmålene husker Landro denne kampen som en av lagets desidert beste i fjorårssesongen.

– Vi var egentlig kollektivt solide defensivt i den kampen, selv om vi slapp inn fem mål. Vi ga bort et straffespark, vi scoret selvmål, to av spillerne våre kolliderte med hverandre da de skulle skjerme ballen. Alt av personlige feil som kunne gå galt, gikk galt. Vi kunne faktisk scoret to-tre mål til også. Det var et surt tap, men en underholdende kamp, sier han.

Skal snu skuten allerede på fredag

Foran fredagens kamp våger han å bruke mange av de samme ordene som han brukte før Raufoss-kampen. Han har i kjent stil fortsatt klokkertro på laget, og ser ingen grunn til å revurdere målsettingen.

– Kampen på søndag kan nok bli ganske lik kampen der oppe i fjor. En åpen kamp med to offensive lag. Med den starten vi har fått blir det en veldig viktig kamp for oss, og det ville vært perfekt å få snudd skuten allerede på fredag. Vi har tatt overraskende få poeng, men vi har spilt bedre enn mange hadde trodd så tidlig i sesongen. Ingen av spillerne har mistet troen på opprykk, og det har ikke jeg heller, slår treneren fast.