Sandnes Ulf

Landro: - Må sy det sammen snarest

Sandnes Ulf hadde en fantastisk mulighet til å drepe bortespøkelset etter en hel sesong uten seier. Så sviktet nok en gang bakover i den avgjørende fasen mot Sogndal.

Ikke siden samme serierunde i fjor har Sandnes Ulf vunnet en fotballkamp på bortebane. I fjor kostet den statistikken klubben en opprykkskvalifisering. Dersom den fortsetter i samme stil i år vil den fort koste Steffen Landro trenerjobben.

Mot Sogndal lørdag fikk de lyseblå en drømmestart – og en alle tiders mulighet til å drepe bortespøkelset.

Ledermålet kom etter 18 minutter da Torbjørn Heggem prikket hodet til Mathias Bringaker inne i feltet. En nydelig scoring.

Nesten like pent var det et par minutter etterpå. Nykommer Michael Baidoo vant ballen på midtbanen, forserte til 20 meter, og klinte ballen lavt inn i hjørnet til venstre for Sergiue Mbaye i målet til Sogndal.

– Det er det Baidoo er hentet hit for. Han er enormt god i mellomrommet, sier trener Steffen Landro til RA.

Hardt arbeid eneste løsning

Bortelaget var likevel ikke helt i paradis veldig lenge. De fikk seg i stedet en dagens dobbel på trynet.

Først måtte Ari Mor Jonsson gi seg med lyskestrekk. Like etterpå scoret Peter Michael med hodet etter at Sogndal hadde bitt seg fast etter en kort corner.

Sandnes Ulf holdt så ut til det var spilt 82 minutter. Da utlignet Kristoffer Hoven.

– Hva skal til for at dere skal klare å stenge igjen?

– Det er kun hardt arbeid som skal til. Vi mister spillet litt når de kommer høyt. Vi slår mye langt og det blir mange kast. Vi ble straffet to ganger og klarte ikke å utnytte det vi fikk selv – blant annet et stort bakrom. Vi kunne satt inn det tredje målet, men var for upresise, sier Landro.

Det var utvilsomt flere mål Mathias Bringaker håpte på i pausen.

– Vi må begynne med å være litt mer kyniske og spille vårt eget spill. Mate på med sjanser. Så får vi et mål og to, sa spissen til Eurosport i pausen.

Selv om det var planen gikk det ikke slik. Steffen Landro benekter likevel at han er bekymret etter uavgjort mot Sogndal og kun fire poeng på fire kamper.

– Ikke isolert sett ut ifra uavgjort i Sogndal. Vi har fin utvikling i laget. Vi har spilt fire kamper nå hvor deler av kampene er veldig sterke. Så har vi mye å jobbe med. Vi må sy det sammen snarest, sier Landro.

Må ta flere poeng nå

Han erkjenner selvsagt det åpenbare:

– Vi skulle hatt flere poeng, men står med det vi har. Så har vi møtt veldig gode lag. Start, Sogndal og FFK. De fire vi har er ikke krise.

Han vet samtidig godt at bortespøkelse må drepes snart og mener at det ikke er så komplisert å få det til.

– Det bortespøkelse handler om stang inn i en kamp. Vi burde vunnet i Fredrikstad. Selv om vi ikke har tatt tre poeng borte på et år nå kunne vi fort vunnet begge så langt i år. Jeg er ikke bekymret.

---

Fakta:

Fotball, OBOS-ligaen

Sogndal – Sandnes Ulf 2–2 (1–2)

Fosshaugane, 600 tilskuere

Mål: 0-1 Mathias Bringaker (18), 0–2 Michael Baidoo (20), 1–2 Peter Michael (26), 2–2 Kristoffer Hoven (82).

Gule kort: Tobias Bjørnebye og Mathias Blårud, Sogndal. Chris Sleveland, Erlend Hustad, Fredrik Pålerud, Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf (3-5-2): Aslak Falch – Jørgen Olsen Øveraas, Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem – Fredrik Mani Pålerud (Christian Landu Landu i 22 min.), Horenus Tadesse (Ståle Stålinho Sæthre i 11 min.), Chris Sleveland, Michael Baidoo, Ári Mohr Jónsson (Adnan Hadzic i 65 min.) – Mathias Bringaker (Jostein Ekeland i 22 min.), Erlend Hustad (Maxwell Effiom i 11 min.).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

---





Mer fra Dagsavisen