Sandnes Ulf

Jakter mesterfølelsen i Sandnes Ulf

Navn i nyhetene: Michael Baidoo var 19 år første gang han vant en tittel på seniornivå. Nå ønsker han å rykke opp med Sandnes Ulf.

Sandnes — Hvem: Michael Baidoo (22)

Hvorfor: Fotballspiller fra Ghana som ble solgt fra Jerv til Sandnes Ulf forrige uke. Spiller i offensive posisjoner på midtbanen.

– Gratulerer med ny klubb. Hva tenkte du da det ble kjent at du skal spille for Sandnes Ulf framover?

– Jeg visste ikke så mye om klubben, men sjekket litt opp. Jeg har spilt mot Sandnes Ulf tidligere, og snakket mye med agenten min før overgangen. Jeg har fått vite mye godt om klubben og om ambisjonene. De vil opp, og jeg vil være med på det. Det er en god plass å fortsette karrieren min.

– Du rakk jo å debutere dagen etter første trening. Hvordan er inntrykket ditt av laget så langt?

– Jeg så treningen da jeg signerte, og har vært med på én. Det virker som en god gruppe, og jeg er glad for at jeg fikk spille allerede i den første mulige kampen. Det viser at treneren har tillit til meg. Det betyr mye for meg at han ga meg den sjansen.

– Hva synes du om byen Sandnes da?

– Det er 80.000 innbyggere. Det er fire ganger så mye som Grimstad, hvor jeg spilte tidligere. Akkurat nå bor jeg på hotell. Når jeg får meg en bil skal jeg få kjørt meg en tur for å se byen og bli kjent med den.

– Du har jo allerede et navn i OBOS-ligaen. Hvordan tror du klubbskiftet vil spille inn på prestasjonene dine?

– Nå må jeg bare bli kjent med laget og spillestilen så raskt som mulig. Jeg kjenner ligaen godt, så det handler det om å få relasjonene på plass med lagkameratene mine. Jeg må komme godt i gang.

– Din nye trener, Steffen Landro, har vært tydelig på at laget skal rykke opp til Eliteserien denne sesongen. Hva tenker du om det?

– Klubben er god, nå må jeg bare bidra til det. Jeg må fortsette med det jeg kan, og hjelpe laget. Det er mulig å rykke opp, men det er et resultat av at vi kjemper hardt sammen hver dag.

– Allerede torsdag er det ny kamp. Da venter Fredrikstad på bortebane. Hva tror du om den kampen?

– Vi tapte første hjemmekamp, og de vant en vanskelig bortekamp. Det blir tøft, og hver kamp er hard i denne ligaen. Vi må gi alt og ofre mye på torsdag.

– Hva er favorittmaten din?

– En ghanesisk rett med ris og saus som heter jollof-ris.

– Hvem var barndomshelten din?

– Det var mange legender i Ghana på den tiden. Michael Essien blant annet, som var i Chelsea og Real Madrid. Han var en stor stjerne for meg. Vi så mange på video etter hvert, og mange fra landet mitt har gjort det bra.

– Du har reist fra Ghana, via Danmark, til Norge. Hvordan har du håndtert kulturforskjellene mellom Afrika og Europa?

– Etter jeg kom til Europa har det alltid vært afrikanere på laget, som jeg naturligvis har hatt mye med å gjøre. Jeg må jo tilpasse meg til maten og sånn, men jeg holder godt kontakten med familien min hjemme.

– Er det lett å holde kontakten med familien hjemme i Ghana?

– Vi holder kontakten, og snakker sammen veldig ofte. Det er minst annenhver dag på FaceTime, men stort sett hver dag. Teknologien er til god hjelp der.

– Du virker som en veldig positiv fyr. Hva gjør deg egentlig sint?

– Jeg blir ikke ofte sint. Du får ikke så mye ut av det, så jeg prøver å være glad hele tiden.

– Når du har en kveld hvor du ikke har fotball på agendaen, hva gjør du for å skeie ut?

– Stort sett besøker jeg lagkamerater for å spise middag og spille Fifa sammen. Utenom det har jeg ikke så mye jeg gjør på.

– I Midtjylland var du med på å vinne Superligaen i 2018. Hvordan var det å vinne noe allerede som 19-åring?

– Det var en fantastisk følelse. Ett år tidligere ble vi mestere, og jeg fikk debuten min. Det var stort for meg. Det er alltid fint å være en mester. Den følelsen er helt utrolig, og i så ung alder. Jeg var også den første ghaneseren til å vinne den danske ligaen med Midtjylland.

– Er det den samme følelsen du jakter i Sandnes?

– Ja, etter 2018 har jeg ikke vært mester. Det er det som får meg til å jobbe hardt, og kjempe for toppen i OBOS-ligaen.


Mer fra Dagsavisen