Sandnes Ulf

Nå er Vetle Høivik i gang med drømmejobben

Navn i nyhetene: Sandnes Ulf har gjort en nysignering i administrasjonen. Der falt valget på en tidligere spiller.

Sandnes — Hvem: Vetle Høivik (32)

Hva: Nyansatt som markedskonsulent i Sandnes Ulf. Hadde første arbeidsdag denne uken.

– Hvorfor valgte du å gå til Sandnes Ulf?

– Jeg har mye historie med klubben, og spilte på A-laget i fem år. Jeg hadde kommersiell leder, Øystein Elvestad, som trener i Lura da jeg spilte der i fire år. Jeg har sterke familiebånd til klubben, og har ti års erfaring fra en lignende.

– Hva har du gjort etter du la opp?

– Ingenting fotball, men jeg jobbet ti år i Jærradioen. Der gjorde jeg mye av det samme, men nå får jeg mulighet å jobbe med fotball. Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg har en far som er toppscorer for klubben med 217 mål, men jeg mangler fortsatt 216 for å ta den rekorden.

– Hva blir oppgavene dine i den nye jobben?

– Det er å følge opp eksisterende sponsorer, i tillegg til å få inn nye. Det er også å kommunisere utad for å få opp engasjementet og støtten fra byen. I all hovedsak er det arbeid med samarbeidsnettverket.

– Er det tilfeldig at tidligere toppidrettsutøvere ofte blir selgere i næringslivet?

– Jeg tror det går mye på at du er vant med å jobbe i en prestasjonskultur. Du liker å ha noe å strekke deg etter, og liker å kjenne på adrenalin. Du må like å bli målt hver eneste dag. Jeg tror det er grunnen til at mange som kommer fra idretten går inn i den typen yrke. Du liker å bli målt på resultater, det er det du har gjort hele barndommen som idrettsutøver.

– Hvilke lokale klubber har du vært i?

– Først var det Høle, så Riska, Sandnes Ulf, Hana, Ålgård, Lura og Austrått.

– Høle – bor du der ennå?

– Nei, jeg bor på Sandved. Jeg er fra Fløysvik, så jeg gikk på skolen på Høle.

– Hvordan har du holdt kontakt med Sandnes Ulf etter du sluttet som spiller i klubben?

– Jeg har fulgt laget tett gjennom radioen, rent redaksjonelt. Vi har hatt sportssendinger og jeg har hatt studio i forbindelse med kamper. Nå er det ti år siden jeg kommenterte opprykket til Eliteserien på radioen, det glemmer jeg aldri.

– Hva tror du om Sandnes Ulf i år?

– Jeg har stor tro på at vi kommer til å kjempe i toppen. Jeg har klokkertro på dem som driver med sport, og når jeg hører det jeg gjør om utviklingen i vinter er jeg sikker. Nå har treneren fått et år på seg til å hente spillere til sitt system, jeg er sikker på at dette blir et godt år.

– Har du andre hobbyer enn fotball?

– Ja, jeg spiller fotballgolf og Football Manager. Det er det jeg gjør når jeg har tid for meg selv. Det er egentlig ingen andre ting enn fotball når jeg tenker meg om, jeg kan egentlig ikke noe annet. Jeg kan ikke håndverksting og sånn, men vet hvem som vant VM på 1930-tallet.

– Hva er favorittmaten din?

– Det er ingenting som slår en god biffmiddag. Jeg er veldig enkel. Det holder med asparges og hvitløksbagetter. Det er sjeldent, med to små unger er det ofte pastaretter og pizza. Mat blir brannslukking i hverdagen.

– Hvem var barndomshelten din?

– Det er den gode gamle Ronaldo. Han var den første spissen jeg så opp til. Jeg prøvde å etterligne ham. Nå får jeg ikke lov å klippe meg som ham. Treneren jeg hadde på Høle gutter 5 var også et stort forbilde. Hvis han sa «bra jobbet» slet jeg med å sove etterpå, det var stas.

– Hvor går første reise etter koronapandemien?

– Den går til Liverpool for å se kamp, hvis jeg får muligheten. Det kan også bli en liten bryllupsreise, for jeg skal snart gifte meg.

– Hvor mye fotball ser du egentlig, nå som du jobber med det?

– Det blir jo egne kamper, og i hvert fall to til tre Premier League-kamper hver helg. Det blir nok enda mer OBOS-liga nå. Det er mye fotball i helgene, hvor mye som er på TV er det som avgjør hvor god helgen er. Jeg har en god kommende kone som lar meg se mye. Jeg ser også alt jeg kan av Champions League, og alt av Borussia Dortmund sine kamper.

Mer fra Dagsavisen