Sandnes Ulf

Landro godt fornøyd tross tap

Sandnes Ulf og Steffen Landro tapte, ganske så oppskriftsmessig, 3-2 for Jerv lørdag. Treneren likte likevel mye av hva han så i årets første kamp og gleder seg til å møte Viking onsdag.

Sandnes — – Først av alt så er jeg bare glad for at vi har startet opp igjen. Det er ekstremt viktig for utviklingen, sier Landro til RA.

Sandnes Ulf-trenerens lag har for vane å tape det meste av treningskamper. Han har aldri lagt vekt på resultat, men på trening i slike kamper. I så måte mente han den første kampen på over fem måneder var en opptur.

– Vi møtte et godt Jerv-lag, men det var mye bra å ta med seg. Det var i større grad vi som tapte kampen enn Jerv som vant den. Vi presset og førte kampen, men tekniske feil ødela. Det er et godt utgangspunkt, sier Landro – og fortsetter:

– Det er en kjensgjerning at mine lag ikke vinner treningskamper. Mange ganger har lagene mine blitt knust. Slik var det ikke nå. Dette var dumme feil og det er et steg i rett retning.

Det var for øvrig Jostein Ekeland og Fredrik Pålerud som scoret mot Jerv lørdag.

God nok tid

– Du har hentet 19 nye spillere siden du tok over i fjor. Hvor vanskelig er det å sy dette sammen på kun fire kamper før seriestart?

– At vi går på vår andre covid-sesong er et større problem. Nok en sesong hvor vi ikke får gjøre ting som normalt tror jeg er verre. Å sette sammen et lag, så lenge spillerne er gode, går ganske fort. Husk også at disse er hentet hit for å spille min type fotball. Da vi tok fjerde flest poeng med Nest/Sotra i 2019 hadde vi kun beholdt fire av spillerne fra året før. Jeg lever greit med denne stallen om den er skadefri. Det blir sikkert endringer mot seriestart, men det viktige er å se ting igjen fra kamp til kamp.

– Blir det mye endringer mot Viking onsdag fra det som startet mot Jerv?

– Nei. Tre-fire skifter kanskje. Ikke mer enn det.

Landro peker på at Sandnes Ulf var uheldige i fjor. Maxwell Effiom, Jostein Ekeland og Ingvald Halgunset mistet stort sett hele sesongen. Nå er de tilbake – nærmest som nye spillere å regne.

Når vinduet nå åpner i to uker til har norsk fotballs største kjøpmann egentlig planer om å forholde seg rolig. Selv om de kun har fire stoppere – og spiller med tre i posisjonen, mener Landro at det ikke er krise om de ikke får tak i den siste brikken i stallen. Han tror også det blir vanskelig å få tak i noen i et dødt marked og hevder de ikke er i nærheten av å lande noen.

– Jeg tipper vi henter to i inn i august i stedet. Så får vi røsket opp litt i stallen også.

Mer rolig i år

Det mener han går fint. Landro så lyst på ting i fjor også, men uflaksen på skadefronten endret seg ikke. Han ser lyst på det nå og håper de unngår samme problemer.

– Husk at skadene i fjor ikke handlet om trening. Det var i stor grad slagskader og uflaks.

Treneren er egentlig veldig komfortabel tre kamper før alvoret starter.

– Troppen her har mange måter å spille fotball på. I fjor var svakhetene i stallen større. Nå har jeg tre raske stoppere. Vi kan blant annet stå høyt i banen uten at jeg har hjertet i halsen. Vi kan også ligge dypt. Nå har jeg fire uker på å finne oppskriften som skal gi flest mulig poeng fram til sommeren.

---

Kampfakta:

Fotball, treningskamp

Jerv – Sandnes Ulf 3–2 (2–0)

Sparebanken Sør Arena, Kristiansand

Mål: 1–0 Willis Furtado (19), 2–0 Diego Campos (34), 2–1 Fredrik Pålerud (55), 2–2 Jostein Ekeland (68), 3–2 Ole Marius Hobberstad (str. 73.)

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt

---





Mer fra Dagsavisen