Lokalfotball

Sendte Vidar til himmels og fikset Viking-møte

Så glad ble Lukas Kristoffersen Emanuelsen etter at han hadde sørget for 2-1 til Vidar over Brodd - og fest på Lassa mot Viking i 2. runde av NM.

Stavanger — Brodd tok ledelsen hjemme på Midjord ved Liban Ali Abdi, på en nydelig overgang etter 56 minutter, og så lenge ut til å ta seg til 2. runde av NM for første gang siden 1979.

Så våknet Vidar.

Først utlignet Jacob Jørgensen på frispark etter 71 minutter og det luktet litt ekstraomganger. Det ville ikke Lukas Kristoffersen Emanuelsen ha noe av og dundret inn vinnermålet fra distanse etter 81 minutter.

– Helt fantastisk! Jeg klarte ikke å skyte direkte og skar i stedet inn for å skyte. Deilig å vinne denne kampen. Nå håper vi på Viking, sier matchvinneren – som også skaffet frisparket i forkant av 1–1.

Han jublet selvsagt som besatt etter perlescoringen som avgjorde kampen og fikk viljen sin. Da oppsettet kom torsdag kveld ble det klart at Vidar som ventet får Viking på Lassa i 2. runde.

Det er kjekt i seg selv, men feiringen til Kristoffersen Emanuelsen vitnet også på at det er i ferd med å bygge seg opp litt rivalisering mellom Brodd og Vidar – klubbene som kjemper om å være nest best i Stavanger.

Det er ikke helt Brodd-VBK-nivå ennå, men det har tent bra til i de siste møtene mellom de to klubbene. Slik var det også torsdag.

– Det er i ferd med å bli litt rivalisering på gang, bekrefter Vidar-spilleren.

17-åringen var for et par år siden ansett som et av de mest spennende talentene i lokalfotballen og fikk en svært tidlig debut på A-laget til Vidar. I den amputerte 2021-sesongen spilte han mye, men datt mer ut av laget i fjor. Det har ikke blitt veldig mange starter i år heller for spilleren som har vært på prøvespill i Dynamo Dresden og vært litt i søkelyset til Viking. I så måte passet målet torsdag perfekt.

– Det er en stund siden sist scoring, innrømmer han.

Irritert Nilsen

En som ikke smilte like bredt etter kampen var Brodds Øyvind Nilsen. Den tidligere Vidar-spilleren måtte se seg slått av gamle lagkamerater for andre gang på kort tid på Midjord.

– Vi lå i front store deler av kampen. Så fikk Vidar to alt for enkle scoringer. Et frispark omtrent midt i mål og på det avgjørende målet tok vi ikke motspilleren ut når overgangen kom, sier Nilsen – som gjerne hadde sett litt mer kynisme.

Liban Ali Abdi

Han innser at det koster krefter å gå videre i cupen. I forhold til serien er kanskje tapet greit nok. Der har Brodd fått en god start. Samtidig skulle han selvsagt aller helst hatt muligheten til å møte et storlag i 2. runde.

– Kjipt å ikke få muligheten. Samtidig synes jeg dette var et steg opp fra forrige møte mot Vidar, sier Nilsen.

Storseier til Ulf

I de to andre 1. rundekampene med lokale lag torsdag kveld tapte Staal 2–1 hjemme for FKH. Hjemmelaget lå under 2–0 til pause, men klarte å få inn en redusering på tampen ved Daniel Ciach som i det minste skapte litt spenning og håp om bombe.

Sandnes Ulf vant 6–1 borte mot Djerv 1919. For Bjarne Berntsens menn var det aldri tvil om avansementet til 2. runde i Haugesund. Martin Ramsland fikset 1–0 etter 27 minutter og da Christer Ognedal Salvesen satte 2–0 etter 36 minutter var kampen i realiteten kjørt. Artan Memedov, Ramsland igjen, Tommy Høiland og Henrik Bjørgen Jensen sørget for det som ble en komfortabel seier.

Sandnes Ulf har blitt satt opp borte mot Sotra i 2. runde av NM.

---

FAKTA

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: