Lokalfotball

Sola med livsviktig seier for å unngå nedrykk

Torsdagens kamp mellom Sola og Vidar ble en målrik affære. En scoring i det siste ordinære spilleminutt sørget derimot for tre sårt trengte poeng for et Sola i nedrykksstrid.

– Det var utrolig deilig å bli matchvinner i en så viktig kamp som dette. Når det er så jevnt i bunnstriden, og vi ligger der nede med kun fire kamper igjen, så er det utrolig viktig å ta tre poeng, sier Sola-spiller og tomålsscorer Tobias Vik Åsbø til RA etter kampslutt.

Etter torsdagens seier Sola fortsatt på 12. plass og under streken, men er nå kun to poeng bak 11.-plasserte Stord. Ved tap ville luken vært på fem poeng, og det med en kamp mer spilt. Med kun fire kamper igjen var derfor seieren av stor betydning for gultrøyene, og styrket håpet om å holde seg i 3. divisjon.

– Det er nok en del spillere som har tvilt litt på seg selv etter hvert. Så jeg tror nok denne seieren smaker bedre for mange av spillerne enn de tør å innrømme selv. Dessuten tror jeg denne seieren er svært viktig med tanke på signaleffekten inn mot de fire siste kampene, sier Sola-trener Øyvind Meling.

Sola-trener Øyvind Meling var fornøyd med at laget slo tilbake etter tre strake tap med en seier mot Vidar.

Slik ser tabellen i 3. divisjon avdeling 3 ut etter oppgjøret mellom Sola – Vidar.

Rødt kort snudde kampen

Vidar tok tidlig styring over Sola Stadion og tok en fullt fortjent ledelse da spiss Finn Badou Jor sendte de opp i en 1–0 ledelse etter 29 minutter. Bortelaget fortsatte å dominere også etter scoringen, men fikk ikke ballen i nettet bak Sola-keeper Eskil Grønstøl Leinebø.

– Vi burde ledet med fire eller fem mål i førsteomgang og punktert kampen da, sier en Vidar-trener Bjørnar Holmvik.

Bjørnar Holmvik klarte å koste på seg et smil, på tross av det sure nederlaget og elendige været.

Matchvinner Vik Åsbø var ikke fornøyd med hvordan Sola framsto i førsteomgang.

– Vidar styrte kampen og vi klarte aldri å komme helt oppi dem. Vi ble litt for passive, og holdt oss ikke til planen. Vi skulle ligge lavt, men likevel være mye mer aggressive.

Rett etter pause fortsatte Vidar å styre spillet, og det var ikke ufortjent at Finn Badou Jor igjen fant nettmaskene etter 53 minutter. Sju minutter senere skjedde derimot det som skulle vise seg å endre kampbildet totalt. Vidar-keeper Sondre Svanes Strand lagde straffe og ble utvist. Straffen ble satt i mål av Sindre Klingsheim Høgås og det ble ny spenning i kampen.

Bare tre minutter senere utlignet Markus Svela til 2-2, og det var tydelig at Sola hadde fått håp om tre poeng. Det håpet ble derimot svekket da Vidar igjen tok ledelsen, etter at Sindre Haughom satte ballen i mål etter en kontring.

Sola tok deretter over spillet totalt og trykte på for scoring. Det ga også resultater. Først etter 85 minutter, hvor Tobias Vik Åsbø skrur ballen i mål fra hjørnet av 16-meteren, før samme mann var på plass igjen fem minutter senere og satte inn seiersmålet etterfulgt av full jubel fra samtlige lagkamerater.

– Mot Vidar, som er et tøft lag, så var det sykt deilig å se ballen gå inn når stillingen var 3–3 og vi var i det 90. spilleminutt, sier Vik Åsbø.

Tobias Vik Åsbø jubler etter å ha satt 4-3 scoringen i nettet forbi Vidar-keeper Jacob Jørgensen.

Han synes de spiller dårlig fram til det røde kortet, men at de hever seg betraktelig etter utvisningen. Han får støtte av trener Øyvind Meling.

– Det røde kortet snudde kampen, det er det ingen tvil om. Det er en litt usexy seier i en veldig usexy kamp. Men vi snudde kampen to ganger, og det er imponerende av gutta. Så all kred til de for det. Vidar er et veldig bra lag med mye gode spillere, så vi tar ikke lett på den seieren her, sier Meling.

Bjørnar Holmvik er skuffet over hvordan Vidar responderte etter utvisningen.

– Det er en kamp vi egentlig hadde full kontroll på, men som vi ga vekk. Vi håndterte dårlig å spille i undertall. Det ble tungt for gutta etter hvert. Likevel scoret vi 3–2 målet med en mann mindre, men det holdt ikke inn, sier Vidar-treneren.

– Absolutt mulig å holde seg!

Vidar har havnet litt i ingenmannsland på tabellen. De hadde et ønske om å rykke opp denne sesongen, men med fire kamper igjen ser det ut til å være bortimot umulig. Bjørnar Holmvik mener resten av sesongen handler om å skaffe gode resultater og få gode opplevelser.

– Vi får evaluere hva som gikk galt i årets sesong når den er ferdigspilt, sier Holmvik.

Sola hadde også et håp om opprykk før sesongen, men havnet heller i andre enden av tabellen. De har derimot mye igjen å spille for. Neste mulighet for tre nye poeng kommer lørdag 1. oktober når de møter Bjarg på bortebane. Bjarg ligger på en foreløpig 6. plass på tabellen og er et av ligaens beste hjemmelag. Det endte 2–2 da Bjarg var på besøk på Sola Stadion tidligere denne sesongen, og Øyvind Meling har troen på poeng også denne gangen.

– Vi er nødt til å ha troen når vi reiser opp dit. Hvis jeg som trener mister troen, så får jeg skaffe noen andre til å gjøre jobben min, sier Meling.

Treneren har også troen på at Sola blir å finne i 3. divisjon også neste år.

– Det er absolutt mulig å holde seg!

Han mener seieren torsdag viser at spillerne også tror på det.

– Som gruppe hadde vi en veldig god prat på mandag, hvor vi ble enige om en del ting. Jeg synes vi håndterte det å komme under bedre i dag enn vi har gjort tidligere, og det er veldig sterkt at vi klarer å snu kampen to ganger. Det vitner om en spillergruppe som ikke har gitt opp, avslutter Meling.Nyeste fra Dagsavisen.no: