Lokalfotball

Vikings backtalent med milepæl

Lørdag spilte Vebjørn Hagen (19) 90 minutter da Viking 2 tapte 0-2 mot Bremnes på SR-Bank Arena. Det var sesongens første fulle kamp for

Stavanger — Vebjørn Hagen fikk en full kamp for Viking 2 lørdag, og det var faktisk den første fulle kampen for 19-åringen siden låneoppholdet i Hødd forrige sesong.

Talentet har nemlig vært plassert på sidelinjen med skade. Han røk et leddbånd i ankelen, og det har tatt tid. Først prøvde 19-åringen å bli frisk uten operasjon, før han omsider måtte legge seg på operasjonsbordet for å få det fikset.

Nå er han på vei tilbake i form, og tapet mot Bremnes ble den fjerde kampen han deltok på med toerlaget.

– Det er de første 90 minuttene jeg spille, og det føles godt å være tilbake, sier Hagen til RA – og legger til:

– Jeg blir gradvis bedre.

Før 2021-sesongen gikk i gang signerte han A-lagskontrakt, og han er knyttet til Viking ut 2023.

Vikings venstrebacker

Forrige kamp benyttet A-laget høyrebeinte Sondre Bjørshol på venstreback, og veteranen Rolf Daniel Vikstøl har vært skutt ut i kulden. Likevel vil ikke venstrebacken Hagen tenke for mye på konkurransesituasjonen hos de mørkeblå, iallfall ikke i år.

– Jeg tenker mest på å være klar til neste år. Det er slik at jeg vet min plass i laget, og nå handler det om å komme i god kampform igjen etter skaden, sier Hagen.

Vebjørn Hagen

Denne sesongen har Viking sendt flere av de uetablerte spillerne på utlån. Fra før er Heine Åsen Larsen og Sebastian Sørlie Henriksen utlånt til EIK, mens Lars Erik Sødal er utplassert på Øster Hus Arena hos gamletrener Bjarne Berntsen i Sandnes Ulf. Etter sommeren ble Simen Kvia-Egeskog sendt til Skeid, men det er foreløpig lite som tyder på at Vebjørn Hagen skal bort fra SR-Bank Arena.

– Har du pratet med sportssjef Erik Nevland om utlån?

– Nei, det har vi ikke. Planen er at jeg skal være her og spille med Viking 2, sier Hagen.

Forrige sesong var han på lån hos Hødd i PostNord-ligaen, og det oppholdet ga ham viktig erfaring.

– Det var kjekt å være der. Jeg lærte ganske mye om seniorfotball, og fikk bort en del juniorfeil. Det ble et helt år som var utviklende, sier Hagen.

3. divisjon åpnet opp

Høsten med Viking 2 kan bli spennende. Med seks kamper igjen av sesongen er rekruttene på niendeplass i 3. divisjon avdeling 3. Det er sju poeng ned til Sola, som er på den øverste plassen under nedrykksstreken.

I avdelingen ble det åpnet vesentlig i toppen da Djerv 1919 snek seg forbi de mørkeblå etter 2-0-seieren mot Brann 2. Det gjør at Brodd har hentet inn bergenserne på poeng og kun er målforskjellen unna opprykksplassen med seks kamper igjen å spille.

Det ligger dermed an til en spennende høst for de lokale lagene i 3. divisjon.

Nyeste fra Dagsavisen.no: