Lokalfotball

Holdt liv i opprykksdrømmen med overtidsscoring

Det ble elleville jubelscener på Sola stadion da Brodd scoret kampens eneste mål på overtid.

0–1 borte mot Sola etter en overtidsscoring fra Sander Landa Vik var nok til å holde liv i Brodds drøm om opprykk til PostNord-ligaen. Serietoeren i 3. divisjon avdeling 3 tar stadig innpå leder Brann 2. Etter torsdagens kamp er de likt i antall poeng, selv om Brann 2 har én kamp mindre spilt.

Naturligvis ble det sterke jubelscener på Sola stadion, hvor det faktisk var flest bortesupportere torsdag kveld. Brodd-trener Ali Kilinc synes det var en fin måte kampen utspilte seg på.

– Helt fantastisk. Vi har litt tur her, men det er ikke første gang denne sesongen, sier Kilinc til RA.

Banen ble stormet under feiringen, i kjent Midjord-stil, av barn og ungdom ikledd Brodd-farger.

Brodd Sola stadion

Kilinc forteller RA at støtten sannsynligvis bidrar til å vippe de jevne kampene.

– Det har blitt så kjekt med engasjementet rundt Brodd. Supporterne stilte sterkt på Lassa, og nå på Sola. Det er rett og slett bare fantastisk, sier Kilinc.

Kjipe defensivt

Gjennom sesongen har det blitt mange jevne kamper. Seieren mot Sola var den åttende gangen Brodd holdt nullen i løpet av 20 seriekamper. Samtidig var det tiende gangen denne sesongen at grønntrøyene fra Storhaug scoret kun ett mål.

I 3. divisjon er det kun Sola som har scoret færre enn Brodds 28 mål. Gultrøyene har 22 denne sesongen, men har sluppet inn betraktelig flere enn Brodds 18.

– Vi vet at vi har ferdigheter i laget til å score mål om vi ikke slipper inn. Vi har vært gode defensivt, og har god keeper, sier Kilinc.

– Nå holder dere vel liv i opprykksdrømmen?

– Dere vet jeg ikke liker å snakke om det, sier Kilinc.

Ali Kilinc

– Hva må dere jobbe med for å rykke opp?

– Da må vi fortsette å være solide bakover. Vi må også ha flyt, og det begynner alltid med vår inngang til kampen, sier Brodd-treneren.

Endringer i pausen

Mot Sola var inngangen til kampen en utfordring for grønntrøyene. I stedet for å spille 4-3-3 valgte Kilinc å speile det han trodde de ville møte med å spille 3-5-2. Sola overrasket i stedet.

– V trodde de skulle spille 3-5-2, men slik ble det ikke. I pausen gjorde vi noen endringer, og gikk tilbake til 4-3-3. Det fungerte. Jeg følte vi hadde overtaket gjennom den andre omgangen, sier Kilinc.

Neste kamp for Brodd er lørdag 17. september. Da kommer Lysekloster til Midjord. Allerede førstkommende lørdag skal Brann 2 i aksjon mot Djerv 1919, som etter alt å dømme blir en kamp som følges tett på Storhaug.

For Solas del betyr tapet mot Brodd at de fortsatt befinner seg under nedrykksstreken.

Mer fra Dagsavisen