Lokalfotball

Nå frykter Pereira bunnstrid for Viking 2

Etter tap mot Stord på hjemmebane lørdag er Viking-rekruttene på vei til å dras ned i nedrykkssumpen i 3. divisjon.

Lørdag ble Stord for sterke og vant 2–1 på SR-Bank Arena. De mørkeblå hadde kun med Magnus Rugland Ree, Kristoffer Forgaard Paulsen og Vebjørn Hagen fra A-stallen.

Laget tok ledelsen etter elleve minutter ved Jesper Fiksdal, men den gamle eliteseriespissen Torbjørn Agdestein kvitterte etter 33 minutter. På overtid sørget Andreas Brakedal Eide for at det Stord tok alle poengene.

– Vi kunne fort ha vunnet. Uavgjort hadde vært OK, men så tapte vi på slutten. Det er greit for Stord. De var heldige. Men vi er veldig unge. Det kunne man se ut ifra situasjonene som var avgjørende. Vi tapte duellene vi ikke burde, sier trener Thomas Pereira til RA.

Frykter bunnstrid

Med resultatet lørdag gikk Stord forbi Sola på den siste sikre plassen på tabellen. Viking 2 ligger nå på 8. plass og har sju poeng ned til Sola. Med sju kamper igjen å spille er det langt fra umulig å rote seg inn i sumpen. Spesielt ikke med tanke på at Simen Kvia-Egeskog ikke er tilgjengelig mer (lån Skeid) og at navn som Kristoffer Forgaard Paulsen og Vebjørn Hagen også kan forsvinne på lån høyere opp i divisjonssystemet. Ifølge Aftenbladet er Staal interesserte.

– Jeg har også hørt snakk om lånene og vi er litt for unge til å kunne hevde oss nå. Det er tøft. Spesielt i boksene. Så unge spillere er ofte gode mellom boksene, men ikke så gode inne i dem. Det er der det avgjøres, sier Pereira.

– Vil du be Erik Nevland om å ikke låne ut mer spillere?

– Vi tenker spillerne beste som klubb først og fremst. Er lån best for deres utvikling er det greit for oss. Så får vi ta utfordringene. Det er også god læring.

Pereira erkjenner samtidig at det langt ifra er umulig at Viking 2 kan rote seg inn i bunnstriden på tampen. Det står i skarp kontrast til tankene om opprykk før sesongen.

– Jeg har sagt til klubben i hele år at vi er avhengige av å ha med noen flere A-lagsspillere. 3. divisjon er såpass god nå. Det har vi bare fått mot Sola, Vidar og Lysekloster. Ellers har vi har veldig mange juniorer. Denne faren så jeg veldig tidlig. Uten hjelp blir det nedre halvdel.

Pereira liker heller ikke helt terminlisten i avslutningen.

– Nå møter vi Bremnes. Så Ulf 2 – som ofte har med mange fra A-laget. Vi skal også møte et FKH 2 med kniven på strupen og Brann 2 borte. Helt på tampen har vi Sola. Det er veldig dumt om Sola skal få lide fordi vi taper mot lagene rundt dem, sier Pereira.

Han legger ikke skjul på at det for Viking er bra at klubber som Sola er så sterke som mulig.

– Samtidig holder det nok med en eller to seirer for å sikre plassen. Det kan bli god erfaring for mange som nesten bare har spilt G16-fotball før, sier Viking 2-treneren.

Sola tapte

I de andre kampene med lokale lag i 3. divisjon lørdag tapte Sola 2–1 på bortebane for Fana. Selv om de tok ledelsen tidlig ved Tobias Vik Åsbø klarte de ikke å følge opp den sterke seieren mot Brann 2 i uken. Tim Nilsens to scoringer sørget for hjemmeseier.

Sandnes Ulf 2 vant på sin side 3–2 hjemme over Djerv 1919 etter mål av nykommer Arne Ravndal, Christian Landu Landu og Endre Hjertager Osenbroch.

I 2. divisjon spilte Staal 2–2 hjemme mot Strømmen – etter å ha ligget under 2–0 ved pause. Superspissen Even Østensen ordnet imidlertid opp med to scoringer – den siste på overtid.






Mer fra Dagsavisen