Lokalfotball

Drømmen lever videre for Brodd

En sen 1-0-scoring fra Jefferson de Souza sikret Brodd tre viktige poeng og fortsatt status som nest best i byen. Det gir også videre håp om opprykk.

– Det føles helt fantastisk å være nest best i byen. Vi har vært det en stund nå, og vi liker det, sier Brodd trener Ali Kilinc til RA etter kampslutt.

Etter at serieleder Brann 2 tapte mot Sola tirsdag var det kun fem poeng som skilte ned til Brodd på 2. plass og seks poeng til Vidar på 3. plass. Det førte til at kveldens kamp ikke bare handlet om å være “nest best i byen”, den var også en reel sjanse til å virkelig være med i kampen om opprykket. Og nå, etter seieren torsdag kveld, er Brodd kun to poeng bak Brann 2, riktignok med en kamp mer spilt.

Brodd-treneren er klar på at de tar en kamp om gangen, og ønsker å telle opp ved sesongslutt, heller enn å tenke på opprykk nå. Han er derimot ikke i tvil om at torsdagens trepoenger var svært viktig, spesielt etter at de tapte 2–1 mot Sandnes Ulf 2 forrige kamp.

– Vi dreit oss ut mot Sandnes Ulf 2 og det var ikke bra, men nå har vi tatt tre poeng på en vanskelig bortebane, så nå er vi i rute igjen, sier Kilinc.

Ali Kilinc

Vidar misfornøyd med dommeren

Det var svært mange tilskuere til stede fra begge lag torsdag, og de fikk lenge servert en jevnspilt og tett kamp, med mange tøffe dueller. I andreomgang skapte derimot Vidar flere muligheter, men en god Jacobsen i Brodd-målet og en redning på strek hindret hjemmelaget i å ta ledelsen.

I stedet smalt det i andre enden da kaptein Jefferson de Souza endte opp med ballen i Vidar sin sekstenmeter og enkelt satte inn 1–0 til bortelaget, seks minutter før fulltid. Brodd holdt unna og sikret seg med det tre svært viktige poeng i kampen om opprykk

– Jeg synes vi starter bra. Vi er aggressive. og overrasker de med et høyt press, som gjør at de ikke får kommet seg ut. I andreomgang tar de mer over, noe som er naturlig siden de er på hjemmebane. Men så klarer vi å krige inn en scoring, og det er deilig, sier Kilinc.

Vidar-trener Bjørnar Holmvik synes førsteomgang er jevn, men kunne ønske de hadde hatt mer ball, særlig i starten av omgangen. Han synes ikke Brodd var noe bedre i førsteomgang.

– Jeg kan ikke huske at de skapte noe i førsteomgang. De slår lange baller, og det er det.

Bjørnar Holmvik

I andreomgang tar Vidar i større grad over banespillet og Brodd-keeperen varter opp med et par svært gode redninger. Selv om det ble tap, mener Holmvik at laget hans spiller godt nok til å kunne vinne.

– Vi bør være mer tålmodig, men likevel bør vi score et par mål i dag. Jeg sitter egentlig igjen med en grei følelse. Det er et godt lag vi møter i dag.

Han er derimot ikke imponert over linjedommeren sin avgjørelse om å ikke dømme offside på scoringen til Brodd.

– Jeg synes målet de scorer er soleklar offside. Jeg forventer mer av linjedommeren, han bør se den ti av ti ganger. Den er så klar! Det er trist at kampen skal avgjøres sånn. Både spillerne og vi i trenerteamet ofrer så mye, også er det dette vi får servert av dommerne på kampdag. Det er nitrist og ikke en fair måte å tape på i det hele tatt.

Det var delvis svært het stemning mellom de to lagene.

– Vesentlig mindre sjanse for opprykk nå

Holmvik innrømmer at det torsdagens tap gjør det krevende å nå målet om opprykk.

– Sjansen for opprykk er vesentlig mindre nå enn før kampstart, selv om sjansen er der fortsatt. Men vi skulle gjerne hatt tre poeng her, det er ingen tvil om det. Det er en tyngre vei til opprykk nå enn det var før kampen.

Brann sitt førstelag handlet ingen spillere i sommerens overgangsvindu, noe som vil si at Brann 2 ikke vil styrkes mer med spillere fra førstelaget som trenger spilletid og derfor sendes ned i 3. divisjon. Brodd-trener Ali Kilinchar notert seg Branns manglende aktivitet på overgangsmarkedet, men tror ikke nødvendig det vil prege opprykkskampen i særlig grad.

– Brann sitt A-lag rykker mest sannsynlig opp fra OBOS om ikke lenge og da kan de prioritere andrelaget. Men vi får ikke gjort noe med dem og deres prioriteringer. Vi får prøve å vinne så mye som mulig og telle opp til slutt.

Neste sjanse for Brodd til å ta innpå serielederen er lørdag 10. september, når nedrykkskandidat Stord kommer på besøk til Midjord. Samme dag har Vidar muligheten til å revansjere kveldens tunge tap, når de skal spille borte mot Bjarg.


Mer fra Dagsavisen