Lokalfotball

Brodd ser opprykksmulighetene: – Blitt en snakkis

Etter 1-0-seieren mot Viking 2 på Midjord er det ingen grunn til å se bak seg på tabellen for Brodd, som nå nærmer seg toppen av 3. divisjon.

Stavanger — Brodd spilte inn en solid 1-0-seier mot Vikings toerlag mandag. Samtidig som Storhaug-laget har gjort sine saker bra har Brann 2 begynt å avgi poeng etter en suveren serieåpning. Tre poeng mot Viking 2 for grønntrøyene på Midjord førte til at de tok innpå to poeng på bergenserne, som spilte uavgjort 1–1 mot Fana.

Før helgens kamper er det dermed bare fem poeng som skiller lagene med tolv kamper igjen av sesongen.

– Har opprykk blitt realistisk nå, Adam Dahl Assad?

– Det har blitt en snakkis blant guttene. Vi er et solid lag nå. Det er ikke nødvendigvis alltid pent, men vi finner alltid en måte å vinne på, sier Dahl Assad til RA.

Brodd-spilleren gjorde en god jobb med å stoppe Viking 2s spissduo, som fra avspark besto av veteranen Fredrik Torsteinbø og talentet Jesper Fiksdal.

– Viking 2 har gode spillere, og kampen ble veldig annerledes. På knusktørt kunstgress blir det for mange dueller. De vant vi, sier Dahl Assad.

Elleville jubelscener på Midjord

Trener Ali Kilinc vil ikke snakke for mye om opprykk, i kjent stil. Likevel letter han litt på sløret.

– Vi har nok aldri vært så gode som nå. Resultatene til andre lag kan vi ikke gjøre noe med, vi kan kun vinne våre egne kamper. Det er det vi skal jobbe med, sier Kilinc – og går rett til en viktig årsak for suksessen:

– Det er også fantastisk støtte fra tribunen, og det skjer midt i juli når det er fellesferie. Det betyr så mye for oss, og gir energi slik at vi kan stå på.

Ali Kilinc

For stemningen på tribunen skal det ikke stå på. Midjord er blitt en fryktet arena i 3. divisjon. Grunnen er enkel. Det er alltid fullt med voksne på tribunen, mens barn og unge står nede på langsiden. Klubbsangen dras i gang jevnt og trutt gjennom 90 minutter med fotball, og mandag var det heller ikke over med det.

Da kampen var slutt pisket den sportslige ledelsen flere av supporterne inn i garderoben for å være med på feiringen sammen med spillerne.

Se video her:

Trener Kilinc mener at det er viktig å slippe supporterne innpå, uansett alder.

– Vi vil at A-laget skal være flaggskipet i klubben, og at det skal være en nærhet mellom alle i klubben. Derfor liker vi å feire sammen, og kommer til å fortsette med det, sier han.

Torsteinbø i 90 minutter

Viking 2s største høydepunkt var at veteranen Fredrik Torsteinbø fullførte 90 minutter for første gang på ett år. Kontrastene fra søndag til mandag var store. Søndag kveld var han nemlig med Vikings A-lag på Åråsen og slo serieleder Lillestrøm 1–0.

24 timer senere valgte 31-åringen å spille 3.-divisjonskamp med rekruttene for å få kamptrening etter et langt skadeopphold grunnet en lyskeskade.

– Det føles greit, selv om det er annerledes å spille i 3. divisjon. På trening blir det ikke 90 minutter med spill, så det er godt å få kampene for å finne formen tilbake, sier Torsteinbø.

Fredrik Torsteinbø

Han var ikke den eneste A-lagsspilleren som fikk spilletid. Rolf Daniel Vikstøl, Edvin Austbø og Simen Kvia-Egeskog spilte også for gjestene.

Kampens eneste scoring kom fra Brodds Moses Leonidas, som sendte vertene i føringen etter 30 minutter.

Straks ferie i 3. divisjon

Mandag spilte Sandnes Ulf 2 mot Lysekloster på bortebane. Den kampen endte 2–2. Nå er det den siste uken med lokalfotball før lagene får én måneds ferie.

Torsdag tar Sandnes Ulf 2 imot Sola på Øster Hus Arena, mens det lørdag er lagt opp til at to lokale lag skal i aksjon. Brodd drar til Haugesund for å møte Djerv 1919, mens Viking 2 tar imot Fana. Mandag avsluttes vårsesongen med FK Haugesund 2 – Vidar.







Mer fra Dagsavisen