Lokalfotball

Stormet banen for å hylle Moses

Det var folkefest og drama på Midjord da Brodd beholdt posisjonen som nest best i byen. Da brennhete Moses Leonidas (19) sørget for det tok gleden overhånd på Midjord.

Stavanger — Vidar ledet 1–0 til det var spilt 89 minutter av oppgjøret, men brorparten av de 600 tilskuerne på Midjord heiet hjemmelaget fram. Da dukket Moses Leonidas opp alene med keeper Sondre Svanes Strand, etter en nydelig stikker av Jefferson de Souza, og sørget for at de fikk noe å juble for.

Moses Leonidas

Etter at Leonidas iskald bredsidet inn 1-1, og sørget for at grønntrøyene beholder plassen som nest i byen, stormet mange av de yngste tilskuerne banen i pur glede.

– Dette var deilig! Det gikk så fort på scoringen at jeg nesten ikke fikk med meg hva som skjedde selv, sier Leonidas til RA.

Den offensive spilleren fra Sandnes, som kom til Brodd i fjor, har slitt med en skulderskade i vår. Nå er han virkelig på gang og står med tre mål på de to siste kampene.

– Jeg er het om dagen! Digg at vi fikk et poeng. Vidar er gode. De kjørte oss fra start i kampen. At vi klarte et poeng var bra, men litt kjipt at det ikke ble to nå som Brann 2 tapte, sier Leonidas.

Forskjellige omganger

Dette var et klassisk oppgjør med to veldig forskjellige omganger. Vidar dominerte den første omgangen i medvinden og ledet fortjent 1–0 til pause. Det burde sannsynligvis vært 2–0. Maxmillian Hæstad ble soleklart felt inne i 16-meteren etter kvarteret. Dessverre for rødtrøyene virket både dommer og linjemann å ha blitt fanget i blindsonen for hendelsen.

Maxmillian Hæstad

Etter pause flyttet Brodd Fabian Calderon inn sentralt og tok helt over i medvinden. Laget skapte flere sjanser og ble nok også snytt for et straffe for hands da ballen spratt fra låret til Vidar-kaptein Vegard Skjørestad og i hans egen utstrakte hånd. Han erkjente også etterpå at det nok skulle vært straffe.

At det endte 1–1 betyr at status er uforandret i toppen av 3. divisjon avdeling 3. Brodd er fortsatt nummer to og nest best i byen. Vidar har mye å ta igjen. Samtidig kappet begge lagene inn ett poeng på serieleder Brann 2 – som tapte 5–1 for Fyllingsdalen.

– Vi hadde behøvd tre poeng her og har en ganske stor luke å ta igjen om vi skal rykke opp. Alt i alt var det nok likevel greit med poengdeling slik dette ble. Vi sluttet med å spille ball etter pause. Da ga vi fra oss initiativet i kampen, sier Skjørestad til RA.

– Hva ville det hatt å si om dere hadde fått straffen i første omgang?

– Det ville nok spilt inn om vi hadde gått til pause med 2–0. Samtidig vil jeg ikke skylde på det.

Hett på og utenfor banen

Kampen, som på forhånd ble snakket mye om, levde godt opp til forventningene på de fleste måter. Det ble en skikkelig fest for lokalfotballen og nok av drama på banen.

Spesielt de mange duellene mellom Skjørestad og Brodd-spiss Knut Erik Myklebust utartet utover i andre omgang. De to var i tottene på hverandre og sto panne mot panne og sendte meldinger i en svært aggressiv tone.

Vegard Skjørestad og Knut Erik Myklebust

Like før slutt ble også begge liggende etter et sammenstøt foran tribunen.

– Jeg opplevde at han slo, men skal ikke si det sikkert, sier Skjørestad.

Han legger likevel ikke så mye i det. Vidar-kapteinen liker kamper som dette. Statusen som nest best i byen sto på spill og da skal det koke litt sånn han ser det.

– Er det ikke slik det skal være i en kamp som hadde stor betydning for begge lag? spør Skjørestad.








Mer fra Dagsavisen