Lokalfotball

Hektiske dager for lokalfotballprofilen

Navn i nyhetene: Dagene er hektiske for Brodd-spiller Adam Dahl Assad, som ved siden av å spille i 3. divisjon bidrar sterkt for en annen bydelsklubb i Stavanger.

Stavanger — Hvem: Adam Dahl Assad (26)

Hva: Fotballspiller i Brodd, samt er trener og har lederverv i Forus og Gausel Idrettslag. Ble kåret til årets unge leder i NFF Rogaland for 2021.

– Gratulerer med en god åpning på sesongen. Hvordan er det å være Brodd-spiller for tiden?

– Det er veldig kjekt. Vi har god stemning i laget, og mye gode spillere. Treningene er kjekke, og det er gøy.

– Du har en fortid i FGI og Hinna, hvordan havnet du egentlig i Brodd?

– Jeg har spilt alle mine ungdomsår i Forus og Gausel, så var det ett år i militæret før jeg tok en sesong til der. Vi klarte ikke opprykk til 4. divisjon, så da gikk jeg til Hinna i 2017 på grunn av at jeg kjente Richard Bjerga (Hinna-treneren). Der ble jeg i fire år, eller to vanlige sesonger grunnet korona. Det var kjedelig at det endte med nedrykk, og da var Forus og Gausel alternativet mitt siden alle vennene mine var der. Jeg følte det var mer å gi i 3. divisjon, og treningstidene til Brodd lot seg kombinere med FGIs treningstider. Så jeg trener med Brodd fra 17 til 19, så er jeg med på FGI fra 20 til 21.30.

– Som trener da?

– Assistent, men med ansvar for det sportslige. Vi er tre pluss keepertrener i støtteapparatet. Det er nesten bare Forus-folk som spiller på laget, så det er veldig kjekt. Vi har et veldig godt miljø.

– Har du ikke litt andre ting også i Forus og Gausel?

– Jeg har vært en slags FFO-leder i mange år. Så har jeg vært ansatt siden jeg kom hjem fra militæret i 2017. Ett år var jeg også styreleder i fotballstyret, men det ble litt mye. Fotball, studier og FGI ble litt mye, så jeg måtte trappe ned litt. Jeg er her tre til fire dager i uken rundt FFO, og det er kjekt å se hvordan klubben drives. Det er spennende å jobbe i klubb.

Adam Dahl Assad

– Hva er det du studerer?

– Jeg studerer for å bli lærer. Jeg startet litt sent, så er på andre året. Dagene starter med studier, så er det FFO, Brodd og FGI. Jeg kjente veldig på det i koronapandemien at det ble et stort savn.

– Har du ambisjoner som leder etter spillerkarrieren?

– Jeg tenker meg noen år i klubb, enten som daglig leder eller trener. Jeg trives godt som trener, og med alle årskull. Jeg har vært med på alt fra allidrett for dem på tre til fem år, via FFO (2.-6. klasse) og A-lag. Har hele aldersaspektet, og vil det. Jeg har tre år igjen av studiene, og tar det litt som det kommer.

– Tidligere har Vardeneset vært Brodds store konkurrent, men nå er det Vidar dere kniver med. Hvordan føles det før lørdagens lokaloppgjør?

– Personlig har jeg ikke spilt så mye mot Vidars A-lag, men det er lagt til rette for en veldig god stemning på lørdag. De har hentet veldig gode spillere før sesongen, og var favoritter på oddsen før det gikk i gang. Det er en veldig viktig kamp å vinne for oss, og det hadde smakt bra med en seier på lørdag for å henge med i toppen.

– Over til de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Kompani Orheim» leste jeg nettopp, og den var bra. Det var en god bok.

– Hva gjør du for å skeie ut?

– Jeg kunne svart å se fotball, men en god serie er jeg glad i. Eller en god film, hvis jeg får tid.

– Hvilken matrett foretrekker du?

– Veldig glad i italiensk. Alt fra pasta carbonara til god og tynn pizza.

– Noen planer for sommeren?

– Da skal vi ha fem uker med gratis sommercamp og fotballskole hos Forus og Gausel, så det blir jobbing på meg. Gratis opplegg for 50–60 unger hver uke. Det blir veldig kjekt, og tredje året på rad vi har det.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Ha en kjekk og god hverdag.

– Hva ville du gått i demonstrasjonstog for / mot?

– The Glazers. Jeg er dessverre Manchester United-fan, og det har ikke gått så godt de siste årene. Får håpe det går bedre etter hvert.

– Hvem var barndomshelten din?

– Det var mest fotballspillere. Det var alt jeg så på som liten. Messi var fotballidolet mitt opp igjennom. Krangler stadig med bestekompisene mine om hvem som var best av ham og Ronaldo.

– Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Mourinho. Det hadde vært spennende å høre litt fra ham. Kanskje jeg hadde lært én ting og to også.