Lokalfotball

Bydelsklubb har utviklet seks landslagsspillere

Selv om fem av seks allerede har gått videre fra klubben er det en sterk utvikling som foregår på Madla.

Stavanger — Det siste året har seks spillere oppvokst i Madla IL fått aldersbestemte landskamper og talentsamlinger. Tallene i seg selv er høye for en bydelsklubb, men det er også verdt å merke seg at fordelingen mellom kjønnene er lik.

Spillerne er:

  • Victoria Wilhelmsen (Viking)
  • Sannah Kvia
  • Iben Robertsen (Viking)
  • Felix Taraldset (Viking)
  • Lukas Hjorth Helgeland (Viking)
  • Leo Robertsen (Viking)

Viking-samarbeid

Madlas barne- og ungdomsleder, Eirik Hauge, ser på dem som Madla-spillere, selv om fem av dem nå representerer Viking.

– Vi vet det er gjort et arbeid bak. Først og fremst må spillerne gratuleres for prestasjonen, for det er unge talenter som har jobbet hardt over lang tid, sier Hauge til RA – og legger til:

– Samtidig er det en bekreftelse på at klubbene rundt gjør en god jobb.

Blåtrøyene på Madla er en del av trenerløftet til Viking, som er et samarbeidsprosjekt mellom de mørkeblå og breddeklubber i regionen. Hauge beskriver samarbeidet med Viking som godt, og daglig leder Morten Tønnessen er rask med å legge til at de nå ser en ny trend.

– Nå ser vi at flere spillere kommer tilbake på juniornivå. Denne sesongen har vi fått fire tilbake fra Viking på junior. Vi opplevde at de ikke kom tilbake til Madla tidligere, men det gjør de nå, sier Tønnessen.

Hauge drar fram både store alderskull, samt engasjerte foreldre, som en viktig grunn til at Madla har produsert så mange spillere på høyt ungdomsnivå. I motsetning til toppklubbene er det ikke mange fulltidsansatte i Madla. På kontoret sitter duoen Tønnessen og Hauge. Likevel er det en viktig jobb som gjøres frivillig, både av foreldre og sportslig utvalg.

Retningslinjene for arbeidet bidrar til at spillerne får et godt og gjennomarbeidet tilbud, som igjen bidrar til at spillere kan være lengst mulig i den lokale klubben før de søker akademi.

Store kull hos Madla

– Hva tenker dere om at talentene forsvinner?

– Først og fremst er det kjekt at de er i Madla lenge, og at de kan utvikle seg. Apparatet i Viking er bra for utvikling. Vi håper og ønsker at de kan være med og utvikle seg i egen klubb så lenge som mulig, sier Hauge.

Han tror mye av suksessen til Madla ligger i den store medlemsmassen.

– Vi har store kull, og noen ganger med rundt 60 spillere. Da har vi store trenerteam som følger opp enkeltspillerne, sier barne- og ungdomslederen.

De trekker også fram jentetrener Ola Kolnes, som har trent de tre jenten som har vært innom landslaget.

Mye av utviklingen skjer også gjennom FFO (fotballfritidsordning) og Madla-akademiet. Begge tilbudene drives av klubben.

Til høsten skal det satses enda mer på Madlabanen. Da kommer Fredrik Skretting fra Vardeneset BK inn som klubbutvikler.

Mer fra Dagsavisen