Lokalfotball

VBK-Lunde: – Blir en realitetssjekk

Cupgodbitene står i kø for de lokale lagene torsdag. VBKs trenerringrev Geir Lunde (67) ser fram til storoppgjør mot Ulf, men liker ikke helt timingen.

Etter at de lyseblå tapte stygt både hjemme mot FFK og mot Brann i Bergen er det et såret dyr som kommer til Modenabanen for å møte den delte serielederen i 4. divisjon.

– Jeg tror det er litt på sporet å se det på den måten. Det er et litt dårlig tidspunkt å møte dem etter den kampen i Bergen. De vil nok rette litt på prestasjonen derfra. Slike mekanismer kjenner vi på selv også. Etter en svak kamp vil man slå tilbake. Sandnes Ulf har en så stor og god tropp at jeg ikke tenker så mye på hvem de stiller med fra start heller, sier Lunde til RA.

Noen stor fotballfest våger han ikke å tro på når topplaget fra OBOS-ligaen kommer. Det er bare å erkjenne at Lundes mangeårige arbeidsgiver Viking ville skapt en annen ramme. Han er kritisk til NFFs oppsett – som de fleste lokale klubbene var. Ett av de lokale lagene burde fått Viking – ikke Rosseland.

Uansett ser han selvsagt fram til å møte så god motstand. Han mener det kan være nyttig.

– I VBK har vi mange unge spillere som ønsker å komme seg til et høyere nivå en gang. Dette blir en realitetssjekk. Vi har møtt gode lag i 4. divisjon, men dette er et lag som hadde fire strake seirer i OBOS før tapene nå. Nå får spillerne kjenne på nivået noen hakk over oss.

– Hva kan en mann med din erfaring bidra med i et slikt scenario?

– Litt realisme. Taktisk sett kanskje jeg kan hjelpe med å vise hvordan en skal møte bedre lag. Så må jeg hjelpe spillerne med valgene. Det de slipper unna med i 4. divisjon gjør de ikke her. Så gjenstår det å se om vi kan utføre det. Vi må ned med skuldrene og ha det gøy. Det må tas for hva det er. En happening.

Lunde og VBK håper at Jarand Helmichsen og Isak Tønnessen kanskje kan bidra. Så mangler de kaptein Mikael Hebnes Olsen (rev av korsbåndet i påsken) og Cato Oseberg (ankel).

Ulf-trener Bjarne Berntsen varslet på sin side alt etter Brann-tapet at han tar Geir Lunde og co. på alvor.

– Det blir en tøff kamp. Jeg så Vardeneset mot Frøyland. Det blir ikke noen walkover for oss, slo Berntsen fast.

Kjenner hverandre godt

På Lassa er forutsetningene litt andre når Vidar og Bjørnar Holmvik tar imot Staal fra 2. divisjon. Dette er to lag som kjenner hverandre ekstremt godt etter flere sesonger sammen i 3. divisjon. Flere av spillerne i Staal har også vært i Vidar. Derfor betyr divisjonsforskjellen neppe mye.

– Jeg tror vi er ganske jevne. Vi møtte dem i fjor og i en treningskamp i år. Det blir ofte jevnt og tett, sier Holmvik.

Han håper på regn før kampen slik at det kan spilles mer ball på et tørt og humpete Lassa – uten vanningsanlegg. Samtidig benekter han at det er slik at fysisk sterke Staal har en stor fordel på en tørr bane.

– De har også gått litt bort fra kraftfotballen som kjennetegnet dem. For kampens helhet tror jeg begge ønsker at en kan spille noen pasninger.

Holmvik er tydelig på at serien er viktigst for Vidar. De har en viktig kamp alt søndag mot Bjarg. Da må det disponeres på kreftene. Noen skader er det også.

– Så er det selvsagt sånn at vi vil vinne hver kamp. Cupen er en bonus. Også økonomisk. Med seier ligger det et potensielt oppgjør mot Viking, Ulf eller Bryne i potten.

Sola håper å overraske

Situasjonen er ikke helt ulik for Sola og trener Øyvind Helle Meling. Poeng i serien er naturligvis det aller viktigste etter en sesongstart med motgang og mange skader. Selv om de sju skadde spillerne fortsatt mangler håper treneren selvsagt å overraske mot EIK.

– Vi håper å få tilbake en spiller fra sykdom. Sånn sett er vil litt bedre stilt enn mot Bremnes i helgen. Det er muligheter, men EIK er et godt lag.

– Hva skal til om dere skal slå dem ut?

– Vi må klare å kombinere å være tøffe nok med ball og tøffe nok i press. Så må vi ikke bli utålmodige. Vi behøver nok også litt flyt skal vi slå ut EIK, sier Sola-treneren.

Hvor store sjansene egentlig er for å slå ut et topplag for divisjonen over vet han ikke.

– Det er ett av de bedre lagene i 2. divisjon. De har fått en brokete start, men ser bra ut. Så har vi plukket opp litt fra kampene deres mot Kvik og Vard, avslutter Helle Meling før torsdagens cupfest.








Mer fra Dagsavisen