Lokalfotball

Sola i trøbbel: Fikk juling av sine egne

Solas nye trener Øyvind Helle Meling (27) har fått alt annet enn en enkel start i sin nye jobb. Lørdag ble det enda et hakk verre med tidlig keeperutvisning og tap mot sin egen moderklubb Bremnes.

Sola — Mye ble avgjort allerede etter 16 minutter. Sola behøvde sårt en trepoenger etter en svak start som har ført dem under streken. Da keeper Sondre Kyllingstad ble utvist for å handse utenfor 16-meteren var det lett å skjønne hvilken vei det bar.

– Det ble vanskelig med ti mot elleve i nesten 70 minutter. Med ball var vi et bedre lag enn Bremnes, men de er gode på kontringer. Vi er et godt lag og hadde selvsagt håpet på tre poeng her, sier Helle Meling til RA.

Trym Ur ble kastet innpå

Sola hadde kommet best i gang før utvisningen, men tidligere Viking-reserve Trym Ur fikk det etter hvert hett da han ble kastet kald inn i målet. Han har slitt med en skade og har ikke mange treninger i kroppen. Til tross for at det gikk inn fire mål bak ham vartet han opp med flere gode redninger. Det var kanskje heller ikke unaturlig slik kampbildet ble.

For Sola kom under etter en forsvarsfeil etter halvtimen. Like etter pause fikk de utligningen ved Markus Svela – før Bremnes scoret på dødball like etterpå. Hjemmelaget gjorde et helhjertet forsøk på å utligne, men kampen ble avgjort med to kjappe mål etter 72 og 74 minutter til Bremnes da det åpnet seg opp.

– Blytungt! Vi hadde gode muligheter på 1-1, men så fikk vi den rett i trynet, sier kaptein Markus Svela.

Markus Svela

Han var, sammen med Jesper Holta, eneste spiller igjen fra laget som ble nummer to bak Staal i fjor.

Til tross for at laget kun har fire poeng etter de første seks kampene, og ligger under streken nå, mener han de er et solid lag til tross for generasjonsskiftet.

– Med litt flere marginer ville vi stått med flere poeng. Vi skal ikke svartmale dette. Litt medvind, og noen seirer, så blir dette bra, mener Svela.

Det som er sikkert er at trener Øyvind Helle Meling har fått nok å henge fingrene i.

Den tidligere Stabæk-assistenten fikk et voldsomt generasjonsskifte i fleisen. Over et helt lag er borte. Likevel vil han ikke dvele ved det.

– Det største problemet vårt nå er ikke alle spillerne som forsvant etter fjoråret. Det er de sju som er skadde og han ene som er syk nå. De er mer savnet enn de som var med i fjor.

Trym Ur

– Er du redd at dette fort kan bli en kamp mot å unngå nedrykk nå?

– Du skal aldri si aldri i fotball, men jeg mener vi har et bra lag. Mot Fana, som jeg mener er best i divisjonen, hadde vi en omgang hver. Mot Bjarg fikk vi også et rødt kort som ødela, sier treneren – som er ganske sikker på at det vil snu.

Brodd vant igjen

I de andre oppgjørene i 3. divisjon avdeling 3 lørdag vant Vidar 2–0 borte mot Fana etter mål av Finn Badou Jor og Andreas Breimyr. Viking 2 og Ulf 2 spilte 2–2. For Viking scoret Kristoffer Forgaard Paulsen og Jesper Fiksdal. Maxwell Effiom laget begge målene for Sandnes Ulf.

Brodd fortsatte sin sterke start ved å slå Stord 1–0 borte. Innbytter Knut Erik Myklebust ble matchvinner etter mål etter 63 minutter.







Mer fra Dagsavisen