Lokalfotball

Sola FK har ansatt trener fra Eliteserien

Etter at Øystein Elvestad og Michael Bekke takket av som trenere for Sola i høst har klubben lett etter ny hovedtrener. Nå har de funnet sin mann.

Sola — Tirsdag ble Øyvind Helle Meling (27) ansatt som ny sjef for laget i 3. divisjon. Det meldte klubben i en pressemelding.

Øyvind Helle Meling

Helle Meling kommer fra jobben som assistenttrener i Stabæk i Eliteserien. Han er opprinnelig fra Bømlo og klubben mener han har en spennende bakgrunn tross sin unge alder. På topp av trenerutdannelse har han en bachelor i Idrettspsykologi ved NIH. Han har spesielt jobbet tett med analyse i Stabæk.

– Vi er utrolig glade for å få en ressurs som Øyvind til Sola FK, sier daglig leder Morten Wiik Larsen-Rodveldt.

Utvikling har sto høyt da valget ble tatt. Sola har produsert mange talenter de siste årene, blant annet Vikings Sebastian Sebulonsen, og skal fortsette med det.

– Vi har hatt en god dialog gjennom prosessen, og føler vi er en veldig god match. Det er spesielt bakgrunnen hans fra en klubb som er eksperter på utvikling av spillere, som vi har følt har passet som hånd i hanske for oss når vi har en ung og spennende generasjon i egen klubb som vi ønsker å satse på i årene framover. Vi er veldig trygge på at Øyvind er den rette kandidaten for å lede dette generasjonsskiftet, legger Larsen-Rodvelt til.

Full stilling

I pressemeldingen kommer det fram at Helle Meling har signert en toårig avtale. Han skal jobbe i full stilling i Sola, men A-lagsjobben skal kombineres med jobbing på flere fronter.

Trenertalentet skal være spillerutvikler i aldersgruppen 12 til 14 år og bidra inn mot FFO/fotballskoler. Han skal også bidra inn mot klubbens stolte turnering Sola Cup.

Sola var i år nære opprykk til 2. divisjon igjen på første forsøk, men måtte se seg slått av Staal til slutt.

Ville ta neste skritt

Helle Meling hadde ett år igjen på sin avtale med Stabæk, men er klar på hvorfor han ønsket å ta steget ned til 3. divisjon.

– Jeg har fått noen spørsmål om det! Nå har jeg vært i Stabæk i noen år under fire forskjellige hovedtrenere. Nå ønsker jeg mer ansvar og få styre mer selv. Jeg fikk en god følelse og hadde en god prosess med Sola, sier han til RA.

Trenertalentet så flere kamper med laget før han bestemte seg. At de var så nære opprykk til 2. divisjon trakk opp. Nå håper han å få laget opp igjen.

– Hva kan vi forvente av deg fotballmessig?

– For å si det enkelt er jeg ekstremt opptatt av å bruke bakrom. Det handler om å score og da må du finne det. Så er det ikke alltid sånn at motstandere gir så mye av det rommet. Da må du begynne å flytte på dem, sier Helle Meling – som også lover spillerne frihet i den prosessen.

Han erkjenner at kontrastene her blir store. Nå forbereder han seg til kamp mot RBK på søndag. Neste år skal han møte moderklubben Bremnes i 3. divisjon.

Samtidig er han ikke redd for å gå på smellen med å være for proff i tilnærmingen.

– Jeg skjønner hvorfor du spør om det, men det handler om dialog med spillerne. Det skal også være sånn at vi kan tilpasse litt for eldre spiller med familie på dette nivået. Så har jeg en kapasitet som har vært rettet mot å utvikle spillere til Europa. Nå er målet å utvikle til Viking.

Den nye Sola-treneren har dessuten fått med seg at treningskulturen alt er veldig god. Derfor frykter han ikke problemstillingen i stor grad.




Mer fra Dagsavisen