Lokalfotball

Beholder trenerne tross nedrykk

Lørdag var et foreløpig farvel til 3. divisjon både for Madla og Hinna, men begge klubbene har planene klare for veien videre med samme trenere.

Stavanger — Bydelsklubbene har begge ambisjoner om å være etablerte på nivå fire og i så måte var nedrykkene ikke etter planen. Likevel tenkes det langsiktig begge steder og trenerne ble tidlig fredet tross nedrykk.

– Lasse Ihle, Jakob Storhaug og Henrik Grannes trener laget i 2022 også. Det bestemte vi oss for allerede i sommer selv om vi så hvilken vei dette bar, sier daglig leder Morten Tønnessen i Madla til RA.

– Thomas Egeli har kontrakt med oss også i 2022 og vi har stor tro på ham. Ingve Byberg og Erik Johannessen blir også med videre i trenerteamet ned i 4. divisjon, mens Sverre Bjelland (fysisk trener/assistent) gir seg, sier daglig leder Hans Arne Haga i Hinna.

Lasse Ihle og Jakob Storhaug

Faktisk går hovedtrener Egeli inn i en full stilling i Hinna nå og hadde sin første arbeidsdag mandag.

Ut over å trene A-laget skal han være trenerutvikler, jobbe noe i FFO og gå inn i en støttefunksjon for administrasjonen.

– Vi har stor tro på Thomas og vil gi ham muligheten til å leve av fotballen. Han gjorde det i SIF også og vi tror det vil ha stor verdi for klubben, sier Haga.

Vil opp direkte

Både Hinna og Madla er store klubber i Stavanger ut fra medlemstall. Madla har lenge vært størst av alle med over 1000 medlemmer. I bunn både der og i Hinna ligger et mål om å ha et A-lag på nivå fire.

– Dette er bare et tilbakeslag i våre planer. Vi skal etablere oss i 3. divisjon. I så måte ligger målet for neste år fast og det er opprykk, sier Haga i Hinna.

– Det er selvsagt et naturlig mål for klubben å gå rett opp igjen, sier Tønnessen i Madla.

Samtidig behøver ikke det å bli lett. Foreløpig er det ikke avklart hvem som går opp fra årets 4. divisjon, men om ikke Vardeneset går opp ligger det fort til rette for en skikkelig duell innad i byen om lagene havner i samme pulje.

– Det blir knalltøft å gå rett opp på første forsøk. Det er mange gode lag i 4. divisjon og vi kjenner avdelingen godt, sier Haga.

Beholder stammen

Til tross for nedrykket satser Madla på å beholde det meste av stammen i et lag som har vært gjennom et generasjonsskifte i år.

– Du kan ikke sette deg mål om opprykk uten å ha spillerne til det. Nå skal vi gjøre en god og grundig jobb med å få oversikt og samle troppene. Egentlig er vi godt igjen allerede. Vi fikk startet prosessen tidlig da vi skjønte det ble nedrykk, sier Madla-trener Lasse Ihle.

Han vet at Vidar og Brodd allerede fisker etter noen av de beste spillerne, men håper å beholde dem. Samtidig har viktige Christoffer Talge alt sagt ja til fortsette.

– Vi har også signert Mathias Boge (23) som tidligere har vært i Viking-systemet. Han er stopper, noe vi sterkt behøvde, og har faktisk aldersbestemte landskamper. Nå returnerer han etter noen år i Nord-Norge, sier Ihle.

Vanligvis har Madla vært gode på å rekruttere fra egen ungdomsavdeling, men tilfanget har ikke vært på normalt nivå de siste årene. Dermed må man se mer ut enn normalt.

– Da generasjonsskiftet kom i år var det mange egne unge som fikk muligheten. Nå har de fått god erfaring fra 3. divisjon, men det var nok ett år for tidlig for mange, erkjenner Ihle.

I Hinna har generasjonsskiftet også pågått gjennom korona og i år. Det vil nok også fortsette denne vinteren.

– Vi regner med å ha de fleste med videre. Så er det noen som er godt oppe i årene, men vil legge til rette for dem om de vil fortsette, sier Hans Arne Haga.






Mer fra Dagsavisen