Lokalfotball

Dette sier trenerne før toppduellen i lokalfotballen

Brodd har reist seg etter en svak åpning på sesongen. Lørdag venter serieleder Staal Jørpeland.

Stavanger — 3. divisjonssesongen befinner seg i innspurten, og nest siste serierunde spilles lørdag klokken 13.00. Da møtes Brodd og Staal på Midjord. Staal er serieleder i 3. divisjon avdeling 3, mens Brodd ligger tre poeng bak sammen med Sola og Djerv 1919.

Brodd-trener Ali Kilinc er optimistisk før møtet med topplaget.

– Slik vi har vært på Midjord vil jeg si vi er favoritter, selv om Staal ligger der de gjør. Vi har respekt for det de har gjort, men vi har vært solide i det siste. Klarer vi å opprettholde det vi driver med skal vi være på høyde med dem, sier Kilinc til RA.

– Litt bohemer

– Det blir en beintøff kamp. De har imponert meg vanvittig i år. Vi hadde dem i en treningskamp i sommer. Vi mente vi var et bedre lag, men de har virkelig vært imponerende. De har gått fra å være ustrukturerte og litt bohemer, til å utvikle seg til et system. De slipper nesten ikke inn mål, og det blir en tøff kamp for oss. Vi er godt forberedt, og fullt klar over at vi må gjøre det selv, sier Staal-trener Vegard Oftedal – før han legger til:

– Vi kan senke skuldrene litt, for det er Brodd som må vinne.

Staal-treneren legger ikke mer i kampen enn vanlig, selv om det er nest siste serierunde.

– Man ønsker å være i førersetet og styre dette selv. Vi går inn i kampen for å vinne, men vi vet at vi klarer oss godt med uavgjort. Selv om vi taper vil det være liv i det. Vi skal spille vanlig som i de andre kampene. Det ligger ikke så mye mer i denne kampen for oss enn tidligere, sier Oftedal.

Må stoppe Østensen

På Storhaug har forberedelsene handlet mye om eget spill, forteller Kilinc. Likevel er det en Staal-spiller som Brodd-treneren trekker fram, nemlig den tidligere Viking-spissen Even Østensen.

– Vi jobber mest med oss selv, men det er ingen hemmelighet at vi må tenke på et par av spillerne deres. Blant dem er Even Østensen, som vi må stoppe. Samtidig har vi spillere med X-faktor som kan skape ting. Det blir en jevn kamp hvor enkeltprestasjoner kan avgjøre, sier Kilinc.

Sola møter Viking 2 samme tidspunkt som kampen på Midjord. Med seier der vil Øystein Elvestads menn henge med i gullkampen til siste serierunde. Sola har bedre målforskjell, og står dermed sterkest stilt av lagene bak Staal før nest siste runde.

Mer fra Dagsavisen