Lokalfotball

Enorme kontraster etter rivaloppgjør

Sola henger med i opprykkskampen etter seieren på Madla lørdag. Madla må kjempe med nebb og klør i de to siste kampene for å unngå nedrykk.

Stavanger — En enormt jevn avdeling drar seg mot slutten. Nesten samtlige lag har muligheten til å flytte seg over eller under en av strekene på tabellen, med to kamper igjen å spille. Madla lå allerede før kampstart under nedrykksstreken, mens Sola måtte vinne for å ha heng på Staal Jørpeland og de andre i toppstriden.

Sola tok ledelsen ved Olav Andreas Lilleås allerede i det fjerde minuttet. Etter det yppet hjemmelaget seg, men de maktet ikke å score i den første omgangen.

Over i den andre doblet Markus Svela ledelsen for de gule. Med en snau halvtime igjen å spille tente Madlas Jacob Jørgensen et håp hos hjemmelaget. Madla tok over mye av spillet, men det holdt ikke. Fem minutter før slutt satte Solas toppscorer ballen sikkert i mål. Kampen endte 1–3 til gjestene.

– Sola er gode, men jeg synes vi er uheldige, i dag igjen, sier Madlas Preben Erland.

Den rutinerte spissen ble byttet inn ti minutter etter pause. Han mener uflaksen har fulgt laget hele sesongen. Med fire poeng opp til sikker plass gir han likevel ikke opp.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å kline til resten av sesongen. Det er ikke over før det er over. Det føles helt forferdelig akkurat nå, men det er ikke annet å gjøre enn å gi 100 prosent i de to siste kampene. Vinner vi de så får vi se om det holder. Uansett handler det litt om å avslutte med stil, sier spissen.

Madla har igjen en bortekamp mot Donn i Kristiansand, før derbyet hjemme mot Hinna, som kommer til å avgjøre begge bunnlagenes framtid.

Opprykksdrømmen lever

Enn så lenge er Øystein Elvestad trener for Sola. Det er ingenting han har mer lyst til enn å avslutte med et opprykk.

– Dette var en voksen prestasjon fra guttene. Det er topp mot bunn, og Madla kriger med ryggen mot veggen. Da er det er mentalt sterkt å dra hit og ta tre poeng på denne måten, sier Elvestad.

Solas uttalte mål foran sesongen var å henge med helt inn i toppen. Med to kamper igjen er de tre poeng bak Staal Jørpeland, som mange så på som den største favoritten til å ta steget opp.

– Det var viktig å vinne i dag. De andre topplagene fosser videre, så med tap i dag hadde de dratt ifra oss.

Solas to siste kamper er mot Stavanger-lagene Viking 2 og Brodd. Treneren er offensiv før de avgjørende derbyene.

– Vi må nok vinne begge de kampene om opprykket skal gå. Derfor går vi selvfølgelig for å ta seks poeng, slår han fast.

Målfarlig Viking-duo

Torsdag åpnet runde nummer elleve, på SR-Bank Arena. Viking 2 tok imot Åkra, og etter første omgang ledet hjemmelaget 1–0. Målet ble scoret av Simen Kvia-Egeskog. Tre minutter etter hvilen utlignet Åkra, men derfra var det kun et lag på banen. Veteranen Tommy Høiland og det unge talentet Ali Memed scoret to mål hver. Dermed endte kampen 5–1 til de mørkeblå.

Staal Jørpeland havnet under med to mål mot Mandalskameratene. De grønnkledde tok seg sammen, og snudde kampen til 3–2.

Brodd tok alle poengene på Lassa, og sendte Vidar ned i nedrykksstriden. Selv klatret de opp til tredjeplass, tre poeng bak Staal.

Hinna scoret to, men slapp inn seks ganger, i bortekampen mot Djerv 1919. Det gjør at de, på tross av oppturen forrige runde mot Vidar, kun et ett poeng over nedrykksstreken.

---

Fotball, 3. divisjon avd. 3

Madla-Sola 2 1–3 (0–1)

Madla Handelslag Stadion, 150 tilskuere

Mål: 0–1 Olav Andreas Lilleås (4), 0–2 Markus Svela (50), 1–2 Jacob Jørgensen (64) 1–3 Simen Berntsen (84).

Madla: Markus Vassøy Nilsen – Ståle Skårstad Haugen, Marcus André Larikka, Marius Danielsen, Christoffer Talge – Maxmillian Taraldset Hæstad, Jacob Jørgensen Linus Salomonsen fra 72.), Martin Sveingard, Markus Bø Tunge (Preben Erland fra 56.) – Norbert Marchewka, Tobias Vik Åsbø

Sola: Eskil Grønstøl Leinebø – Jesper Holta, Daniel Pollen, Herman Rugland, Michael Andre Bekke – Olav Andreas Lilleås (Andreas Søraas Sebulonsen fra 88.), Vetle Hellestø (Jon Arvid Bjordal Kjeldsen fra 88.), Runar Hansson (Elias Rashidizadeh Dale fra 81.) – Sander Bjørnå (Kristian Knarvik fra 75.), Simen Berntsen, Markus Svela

Dommer: Karoline Marie Jensen