Lokalfotball

Holmviks tydelige dom etter Vidar-tapet

Vidar tapte 0-1 på Lassa lørdag.

Stavanger — Selv om Vidar sto for det meste av prestasjonene på banen ble det tap mot Åkra lørdag. Etter kampen er Vidar-trener Bjørnar Holmvik tydelig på hva som må forbedres etter kampen.

– Vi har nok av sjanser. Vi må bare sette de sjansene vi får, sier Bjørnar Holmvik til RA.

Vidars angrep fikk ikke hull på Åkra

Det var Vidar som åpnet friskest, men i det 33. spilleminuttet fikk Åkras Jakob Rasmussen drømmetreffet. Han fikk ballen elegant inn i målet med et langskudd som gikk via tverrliggeren. Den spillende treneren Holmvik, som selv spilte hele kampen for Vidar, mener de selv burde fått hull på Åkra.

– Det kan være en overdrivelse, men jeg følte vi skulle hatt åtte til ni mål gjennom kampen, sier han.

Matteo Vallotto

Åkras Stein Tore Håvik stoppet det som kom fra Vidar, som har et tungt offensivt arsenal bestående av tidligere Sandnes Ulf-spiller Matteo Vallotto, Mats Gramstad og den høye targetspissen Vuk Fajfric. Selv om rødtrøyene skapte nok av sjanser var Åkra-målvakten god.

– Vi spilte han kanskje god, men han skal ha honnør for det han gjorde. Det er en rask bane å spille på, sier Vidar-treneren.

Han tror også han har noe av forklaringen på hvorfor de ikke fikk hull på keeperen.

– Vi ble litt for hissige på å gå rett i angrep, i stedet for å kjøre en pasning bak og ta noen trekk.

Holmvik: – Helt sykt

Gjestene fra Haugalandet fikk ikke slippe til mye mot Vidars forsvar, som etterhvert la om fra tre til fire bak. Strukturen til Vidar gjorde at det ikke kom mer enn to skikkelige målsjanser fra Åkra.

Det er naturligvis noe forsvarsspilleren Holmvik er fornøyd med.

– Det er bra, og to tredjedeler av første omgang var skikkelig bra. At vi ikke ledet er helt sykt egentlig.

Mot slutten av kampen ble det gjort endringer.

– De siste ti minuttene prøvde vi å spille litt annerledes med en annen struktur. Blant annet med meg og Vegard Skjørestad litt opp i banen for å slå krysserne. Vi måtte gamble litt, men det var ikke hodeløst, sier Holmvik.

Brodd slo Express 2-1, mens Hinna temmet Donna med 1-2-seier på bortebane. For Sola endte det med 2-1-tap mot Djerv 1919.

---

Kampfakta

3. divisjon avdeling 3, fotball.

Vidar-Åkra 0–1 (0–1)

Lassabanen, 95 tilskuere.

Mål: 0–1 (33 min.) Jakob Rasmussen.

Gule kort: Vegard Skjørestad, Vidar. Erlend Drivenes og trener Morten Vea, Åkra.

Vidar (3-5-2): Sondre Svanes Strand – Vegard Eltervåg, Øyvind Nilsen, Bjørnar Holmvik – Vegard Skjørestad, Chris Andre Formo, Simen Alexander Aanonsen, Mustafa Omarkheil, Matteo Vallotto – Mats Gramstad, Vuk Fajfric.

---






Mer fra Dagsavisen