Lokalfotball

Spissjokeren reddet Hinna

Ikke siden han var 18 år hadde Simen Melhus (31) spilt spiss. Likevel sørget han det første poengtapet for serielederen - og nytt håp for Hinna.

Stavanger — 170 centimeter høye Melhus som enslig spiss i en 5-4-1-formasjon høres i utgangspunktet ut som et merkelig valg. Hinna-trener Thomas Egeli traff likevel perfekt i en situasjon med mange skader.

Med en mål dypt inne i overtiden, og målgivende pasning før pause, sørget fotballnomaden for en skikkelig skrell i 3. divisjon lørdag. Bunnlaget Hinna ble nemlig det første til å ta poeng fra serieleder Vindbjart da Melhus dukket opp på bakre stolpe og satte inn 2–2.

Simen Melhus

Melhus var tidlig ansett som et stort talent og spilte for Viking i ungdommen. Han fikk også U-landskamper. Dessverre slo han aldri til og karrieren etterpå må bokstavelig talt kunne beskrives som omflakkende. Før han nå dukket opp i Hinna – etter noen år uten klubb – har han spilt for SIF, Bryne, Tønsberg, Randaberg, Ålgård, Sola, Førde og Brodd. Stort sett har posisjonen vært midtbane.

– Jeg har faktisk en fortid som spiss! Jeg spilte det fram til jeg var 18 år. Også på U-landslaget. Så var dette første gangen jeg spiller spiss for Hinna. Herlig i comebacket, sier en glisende Simen Melhus til RA.

Enorm betydning

Betydningen var også enorm. Hinna sto med ett fattig poeng før kampen. Laget tok ledelsen ved Adam Dahl Assad, men serielederen snudde kampen etter en heading og et nydelig frisparkmål. Hjemmelaget, som for anledningen hadde endret formasjon og framsto i en langt mer kynisk utgave, skapte ikke mye.

Dette bør gjøre noe med gjengen.

—  Thomas Egeli

At det ikke var veldig fortjent at Melhus sørget for ett poeng var det få av dem som holder med den nyopprykkede klubben som brydde seg særlig om.

– Det er alltid kjekt med mål som gir poeng på overtid. Dette er bra for psyken. At Vindbjart spiller oss ekstremt lave var ventet. De har jo vært 3. divisjons svar på Barcelona. Det ene poenget kan få stor betydning når det skal telles opp til slutt, sier Melhus.

Espen Sæthre Jakobsen

Det har han selvsagt helt rett i. Spesielt med en halv serie. Det blå lyset var alt tent for Hinna, men dette kan fort være et vendepunkt.

Trener Thomas Egeli håper selvsagt også det.

– Nå hadde vi sluppet inn mål på overtid i tre av de fire første kampene. Da var det deilig å score på overtid i stedet, sier Egeli.

Roser spillerne

Han roser spillerne for å stå på i 90 minutter selv om de ikke fikk låne ballen veldig mye.

– Dette bør gjøre noe med gjengen.

Thomas Egeli

Hinna hadde også store utfordringer før oppgjøret mot serielederen fra Kristiansand. Steinar Skeies mannskap sto med 12 av 12 mulige poeng, mens Hinna hadde ett og manglet de fleste spillerne med erfaring fra høyere nivå.

Det litt spesielle spissvalget som ble tatt har Egeli selvsagt få problemer med å forsvare. Spesielt når det ble så til de grader levert fra Melhus.

– Han har sagt at han kan spille spiss og vi har testet ham som det på 2-laget. Så teknisk god og smart som han er det null problem. Vi må bare spille på en litt annen måte enn med en klassisk nier på topp, sier en smørblid Hinna-trener.

Det ble også spilt flere andre kamper med lokale lag involvert i 3. divisjon avdeling 3 lørdag. Madla tapte 4–0 borte for sterke MK. Brodd klarte 1–1 borte mot Åkra etter mål fra Casper Aalen Norseng. Viking 2 tapte 1-0 hjemme mot Djerv 1919., mens Vidar slo Express 2-0 borte i Grimstad. Målene til de helrøde ble scoret av Mats Gramstad og Mustafa Omarkheil.

Fredag fikk opprykksfavoritt Staal rundjuling av et meget sterkt besatt Start 2 med 5–0 på hjemmebane.

Adam Dahl Assad

---

FAKTA:

Fotball, 3. divisjon avdeling 3

Hinna-Vindbjart 2–2 (1–0)

Wintershall banen, 150 tilskuere

Mål: 1–0 Adam Dahl Assad (29), 1–1 Jakob Ertzeid Toft (51), 1–2 Christian Beqiraj Follerås (63), 2–2 Simen Melhus (90)

Hinna (5-4-1): Lars Moe Billington – Arvin Gergerechi, Felix Aleksander Berger Lillehammer (Lukas Singdalsen Pettersen i 5 min.), Sveinung Selås, Sondre Søberg Risa, Fredrik Fossmark – Espen Sæthre Jakobsen (Hans-Martin Pedersen Michaelsen i 38 min.), Adam Dahl Assad, Daniel Torp Holt, Lewis Leonidas (Tov Mosvær Sandland i 18 min.) – Simen Melhus.

Gule kort: Adam Dahl Assad, Daniel Torp Holt, Hinna. Sondre Samuel Nordhagen, Vindbjart.

Dommer: Bjørn Reidar Klingenberg Schaal, FGI.

---






Mer fra Dagsavisen