Lokalfotball

Endelig duket for Staal-opprykk?

KOMMENTAR: De har siklet på opprykk i en årrekke. Med Even Østensen på plass tror RA at Staal klarer det. Samtidig har usikkerheten aldri vært større når lokalfotballen igjen skal rulle etter pandemien.

Dette er en kommentar. Holdninger og meninger i teksten står for skribentens regning.

Det drar seg mot to år siden sist det ble spilt seriekamp i den lokale 3. divisjonspuljen. Troppene er langt fra de samme som avsluttet i 2019 og det er store forskjeller på hvordan de forskjellige lagene har fått trent.

En god start vil også være enormt avgjørende i begge ender av tabellen. Halv serie gir ikke rom for mange feilskjær.

Når det braker løs igjen i helgen er det egentlig bare to ting som er helt sikkert;

Det ene er at dette er helt ekstremt etterlengtet! Det andre at det er ekstremt vanskelig å spå.

Med tungvektere som nevnte Østensen, en mann som holder eliteserienivå i form, Sigve Kleppa Christensen og David Eie bør Staal ha en fantastisk mulighet til å ta steget til 2. divisjon. Man skal heller ikke kimse av betydningen det kan ha om lokalsamfunnet slutter skikkelig opp. Det blir et annet trøkk på Jørpeland enn rundt Madla – for å si det forsiktig.

Litt den samme situasjonen er MK i. Laget ble nummer to sist. Selv om målmaskinen Holtan nå er i Bryne er juniorene blitt litt bedre. Så får man se om gamle helter som Tor Olve Fagnastøl og co. fortsatt kan ordne noen dødballmål – selv om de er midt i 40-årene nå.

Vidar står ved en skillevei. Skal de være nummer to-klubben i Stavanger-regionen har de ikke råd til å bli værende lenge på nivå fire – selv om det nok er mer komfortabelt. Det virker også som om man satser voldsomt friskt på Lassa under ambisiøse Bjørnar Holmvik. Kun en håndfull spillere er igjen fra stallen i 2019 og det jobbes godt både med egne unge talenter og i spillermarkedet. De røde blir å regne med.

Mange har også forventninger til lag som Sola, Vindbjart og Viking 2. Øystein Elvestads menn i gult er nok veldig lystne på å gå opp. Så er spørsmålet om de er gode nok til det i denne konkurransen.

Viking kan veldig gjerne tenke seg å ha B-laget opp i 2. divisjon, men det skjer ikke i år. 2-lagene får ikke lov til å rykke opp av NFF. Det er helt greit. Forutsetningene under pandemien har vært en annen for unge talenter som både har kunnet spille kamper og trener med fullkontakt som juniorspillere.

Litt lenger nede på tabellen forventer vi å finne både Brodd, Hinna og Madla.

Bydelsklubbene har alle ambisjoner, men så er spørsmålet om kvaliteten matcher dem.

Hinna er nyopprykket og har et meget solid lag på papiret. På midtbanen kan de slå i bordet med tunge navn som Mikal Mæle og Rasmus Martinsen. Får de beholde Cairo Lima er mannskapet ganske så spennende. Vi tror de holder seg.

Brodds lag denne sesongen består av uvanlig mange spillere med fremmedkulturell bakgrunn. Det gjelder også trener Ali Kilinc – et superspennende trenernavn her lokalt.

Får de flyten kan det bli bra. De imponerte stort mot Staal i treningskamp sist uke. Med en svak start kan det gå helt motsatt.

Madla er kanskje det lokale laget det knyttes aller størst usikkerhet til. De er midt i et generasjonsskifte og må i stor grad støtte seg til mange yngre spillere. Samtidig har disse ofte vist seg å være både mange og gode i Madla. Så gjenstår det å se om det holder.

Oppstart kommer altfor sent, men den kommer definitivt godt.

RA-sporten vil som vanlig følge lokalfotballen tett.

God seriestart!

RAs tips:

1. Staal

2. Vidar

3. MK

4. Vindbjart

5. Viking 2

6. Sola

7. Djerv 1919

8. Donn

9. Hinna

10. Åkra

11. Brodd

12. Madla

13. Start 2

14. Express