Lokalfotball

Sto en god kamp – men slapp inn seks

Det ble en brå slutt på cupeventyret til Sola. Lørdag fikk de juling av Bryne.

Sola — På et forblåst Sola stadion, tok Sola imot Bryne til sin andre runde i cupen. Gjestene festet grepet tidlig, og slapp ikke taket før kampen var over. Allerede i det fjerde minuttet tok rødtrøyene ledelsen. Før pause satte de ballen i mål to ganger til.

– Vi snakket i pausen om hvordan vi skal snu kampen. Vi prøver så godt vi kan å motivere hverandre, men jeg innså vel allerede da at det ville bli umulig å snu det. Jeg vil ikke si at jeg ga opp, men det så jo ikke bra ut, sier Sola-keeper Marius Halvorsen til RA.

I den andre omgangen fortsatte Bryne det gode spillet. Sola hang ikke med og de røde fikk spasere inn i sekstenmeteren gang på gang. Gjestene ga seg ikke før det sto 0–6 på måltavlen.

At Sola gang på gang havnet på etterskudd, resulterte i et par sene taklinger foran eget mål. Dermed fikk Bryne to muligheter fra straffemerket. Den første plasserte Joacim Holtan i motsatt hjørne av det Halvorsen satset på. Forsøk nummer to gikk bedre for keeperen. Denne gangen gikk Halvorsen riktig vei, og holdt ballen i fast grep. Det førte til dagens største applaus, fra Sola-kohorten på tribunen.

– Jeg valgte et hjørne tidlig, begge gangene. På det andre forsøket tok jeg den, heldigvis. Det hadde selvfølgelig ikke noe å si for utfallet av kampen, men det ble en liten opptur for meg personlig i hvert fall, erkjenner keeperen.

Bryne knuste Solas kampplan tidlig

Hovedtrener i Sola, Øystein Elvestad, var skuffet etter kampen. Planen hans i forkant, var å tette igjen bakover så lenge som mulig, og skape muligheter mot frustrerte jærbuer. Den planen brast etter at rundt tre og et halvt minutt var spilt.

– Det var frustrerende. Det ble nok vanskelig for spillerne å motivere seg etter den starten. Vi hadde en klar kampplan, men når vi måtte omstille oss mentalt og jage mål så tidlig, ble det vanskelig. Så er det klart, det skal jo være forskjell på et lag fra nivå to og et lag fra nivå fire, sier treneren.

Skryter av Halvorsen

Elvestad, som også i forkant av kampen har vært tydelig på at det er seriespillet om betyr mest, var imponert over egen keeper. Bryne hadde ballen stort sett fra start til mål, og Sola klarte ikke å holde den i laget mer enn noen få sekunder sammenhengende. Gjestene bombarderte målet til Halvorsen.

– Marius gjør en veldig god kamp. Han slipper inn seks mål, men kan ikke lastes for et eneste av dem, alene. Han er en av de absolutt beste keeperne i Norsk Tipping-ligaen, slår treneren fast.

Nå er det kun seriespillet Sola-guttene trenger å konsentrere seg om. Der er målet å være med å kjempe i toppen av tabellen. I serieåpningen møter de Staal Jørpeland på Sola Stadion. Staal har som målsetting å rykke opp. Det forventede toppoppgjøret spilles lørdag, 7. august, klokken 16.00.

---

Sola – Bryne 0–6 (0–3)

NM Cup, menn, 2. runde

Sola stadion, ca. 250 tilskuere

Mål: 0–1 Joacim Holtan (4), 0–2 Rogvi Baldvinsson (34), 0–3 Holtan (str. 36), 0–4 Marius Andersen (53), 0–5 Robert Undheim (56), 0–6 Thierry Dabove (77)

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt BK

Gult kort: Michael Bekke, Sola

Sjanser: 1–11

Hjørnespark: 0–9

Sola (4–3–3): Marius Halvorsen – Elias Dale (Johannes Hinna fra 67.), Daniel Pollen, Steffen Bøifot, Michael Bekke – Runar Hansson (Jon Arvid Kjelsen fra 80.), Vetle Hellestø (Andreas Sebulonsen fra 67.), Kristian André Knarvik – Markus Svela, Simen Berntsen (Olav Lilleås fra 42.), Sander Bjørnå (Victor Olsen fra 67.).

Bryne (4–3–3): Sondre Kyllingstad – Josh Robson (Oliver Rotihaug fra 46.), Marius Andersen (Tobias Guddal fra 61), Rogvi Baldvinsson, Pål Aamodt – Andreas Dybevik, Henning Romslo, Sixten Jensen (Bjarne Langeland fra 46.) – Robert Undheim (Tobias Dalbye fra 61.), Joacim Holtan (Vegard Aasen fra 69.), Thierry Dabove.