Lokalfotball

«Nye» Vidar tror på ny bombe

I cupens første runde, slo Vidar ut EIK fra Egersund. Nå åpner treneren opp om egne ambisjoner. Han tar gjerne over Sandnes Ulf.

Stavanger — Av de 20 spillerne som var i troppen mot EIK på lørdag, var det kun fire spillere som var i Vidars A-lagstropper, også før pandemien kom og stengte ned fotballen. De fire er Vegard Skjørestad, Sjur Drechsler, Gøran Hellerud og Kjetil Log Rogne. Klubbens Gaute Meling, sier det var et varslet generasjonsskifte, allerede i 2019.

– Flere spillere hadde gitt beskjed, før fotballen stengte ned, om at de ikke ble med videre. Nå har vi fylt opp med noen utenfra, men mange lokale og egenutviklede spillere. Noen av dem som var litt i vannskorpen til A-lagsfotball, eller som satt på benken, i 2019, tar mer ansvar nå, sier Gaute Meling til RA.

IK Start, fra Kristiansand, er rødtrøyenes neste motstander. I forrige runde slo de ut Express IL fra Fevik utenfor Grimstad. «Heltene fra Sørlandet» scoret hele åtte ganger, og holdt nullen. Express spiller på samme nivå som Vidar, og de to lagene møtes til seriekamp i september

Vidar er på ingen måte favoritter til å vinne kampen mot Start, men det var de heller ikke i den forrige runden. Da EIK kom på besøk, forventet nok de fleste at Vidars cupeventyr skulle få en brå og tidlig slutt. Etter to scoringer og kun ett baklengsmål, ble det ikke slik. Gjestene fra nivået over Vidar, Postnord-ligaen, ble sendt ut.

– Vi spiller ikke slik fotball vi ønsker, men vi ofrer oss for hverandre. Jeg blir faktisk litt emosjonell av å se all den jobben og alle de meterne guttene legger ned i dag, sa Vidar-trener Bjørnar Holmvik til RA, like etter kampen.

Start har helt andre forutsetninger for å lykkes enn Vidar. For så vidt også enn EIK. Likevel har ikke klubben klart å etablere seg i Eliteserien. De har brukt enorme summer for å stable et godt fotballag på føttene. På tross av det har de blitt et heislag, som har rykket opp og ned mellom Eliteserien og Obos-ligaen de siste årene. Holmvik har respekt for klubben, samtidig påpeker han én ting.

– De er en mye større klubb enn EIK, men det er bare 12–13 plasser mellom dem på tabellen, hvis man hekter på Postnord-ligaen bak Obos-ligaen. Vi var både gode og litt heldige i forrige runde. Gjentar vi det denne gangen er det ikke umulig å henge med, sier Holmvik.

EIK presset Vidar hardt, gjennom store deler av kampen på Lassa. Treneren påpekte etter kampen at laget hans ikke spilte slik de ønsker, men at det måtte bli slik mot så tøff motstand. Etter halvannet år uten kamper, hadde ikke guttene hans kampformen 100 prosent inne. De få prosentene som manglet gjorde at de måtte spille på en måte, hvor de sparte krefter. Kampene i cupen kan bli lange, og da er det en fordel å ha litt krefter igjen, også etter 90 minutter.

Ønsker å trene Sandnes Ulf

Holmvik er 36 år gammel, og jobber fullt i tillegg til å trene Vidar. Mot EIK sto han oppført som spillende trener, men han mener det skal mye til for at han bytter inn seg selv. Østlendingen startet sin spillerkarriere i Stabæk, etter det spilte han for Brann, Sandnes Ulf, Fredrikstad og Bryne. Nå ønsker han å få ut sitt fulle potensial i trenerkarrieren.

– Jeg har lyst til å se hvor langt jeg kan komme. Jeg har vel ikke noe fastsatt mål, at jeg vil til den klubben, eller den ligaen, men jeg vil gi det et skikkelig forsøk. Nå jobber jeg på sett og vis 200 %, fordelt på fotball og jobben ved siden av. Det hadde vært gøy å ta steget og bli fulltidstrener en dag, slår Holmvik fast.

– Det er en ledig hovedtrener-jobb i din tidligere klubb, Sandnes Ulf, nå. Kan du tenke deg den?

– Jeg trives godt i Vidar, men det ville vært en løgn om jeg sa at jeg ikke vil ha den jobben i Sandnes. Dessverre er jeg nok litt for langt bak i køen, er jeg redd, erkjenner treneren.

Uten Lars Grorud

Lars Grorud, som var kaptein for Sandefjord, i Eliteserien 2020, er nå oppført som Vidar-spiller. Grunnen til det er at han og Holmvik kjenner hverandre godt, og at Grorud var på ferie i Stavanger da EIK gjestet Lassa. Den rutinerte spilleren kom inn på slutten, og bidro med lederegenskaper og hodestyrke. Planen var i utgangspunktet at han kun skulle spille den ene kampen mot EIK, for Vidar.

– Dette skulle egentlig være et engangstilfelle, men nå gikk vi jo videre da. Kanskje jeg kommer tilbake og spiller andre runde, sa en fornøyd Grorud til RA etter kampen.

Fredag kveld kom bekreftet Holmvik til RA at Grorud ikke fikk kabalen til å gå opp denne gangen. Forsvarsbautaen bor i Tønsberg, og kommer ikke til å være på Lassa idet dommeren blåser i gang kampen. Kampstart er klokken 15.00.


Mer fra Dagsavisen