Lokalfotball

To scoringer mot gamleklubben var ikke nok – Staal Jørpeland ut av cupen

Even Østensen var i begivenhetenes sentrum, da Viking slo ut Staal Jørpeland av cupen.

Stavanger — I godværet på Jørpeland, lå alt til rette for fest, da Viking kom på besøk. Gjestene tok ledelsen gang på gang, men Østensen reduserte også to ganger. Da Sebastian Sebulonsen satte inn 2-3, ventet mange på at Østensen skulle fullføre hat tricket sitt. Det gjorde han ikke, dermed er eventyret over for jørpelendingene.

– Det var kjedelig å ryke ut allerede i første runde. Uansett var det morsomt at vi hang såpass godt med. Også er det jo greit at det var Viking da, når vi først skulle slås ut, sier Østensen, som tidligere spilte i Viking, til RA.

Spark i ansiktet

På stillingen 0-1, kastet den tidligere Viking-spilleren seg inn i bakrom. Da han prøvde å stusse med seg ballen på hodet, fikk han Viljar Vevatnes fot i ansiktet. En liten rift i ansiktet, dommeren blåste, og Østensen tok straffen selv.

– Viljar traff meg da han prøve å klarere. Straffen var kontrollert. Jeg så Østbø gikk litt tidlig, så jeg satte den rolig i motsatt hjørne, det var deilig, erkjenner spissen.

Det andre målet kom etter litt kaos inne i Vikings sekstenmeter. Etter kampen sier Østensen at han selvfølgelig ikke er noe morsomt å tape, men at han samtidig synes det er gøy at de kunne gi gamleklubben skikkelig motstand, på vei mot Ullevål. Nå satser han på at de mørkeblå tar gullet igjen

Skryt fra Viking-hold

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim, mener Østensen leverte som forventet. De to var samtidig i Viking tidligere.

– Man vet hva man får av Even. Full innsats hele veien. Han satte inn to kasser i dag, det var kjedelig for oss, men han koser seg nok med det, slår Lunde Aarsheim fast og smiler.


Mer fra Dagsavisen