Lokalfotball

Talent debuterte for Sola da de gikk videre i cupen – nå forsvinner han

Det tidligere Bryne-talentet Sander Ystanes fikk sin første offisielle kamp for Sola da gultrøyene slo Madla 1-0 og tok seg videre i cupen.

Stavanger — For halvannet år siden gikk fotballtalentet Sander Ystanes fra Bryne til Sola. Da han omsider debuterte i en offisiell kamp søndag kveld var det slutt, iallfall foreløpig.

Midtbanespilleren skal spille for Fløy. Det bekrefter han selv til RA etter kampslutt.

– Jeg flytter for å studere i Kristiansand, sier Ystanes til RA.

I sommer har han vært utlånt til laget, som spiller i PostNord-ligaen. Det blir nå en permanent løsning. Klubbene er i dialog om han skal spille i cupens andre runde for Sola før han forlater gultrøyene, eller om det nå er slutt.

– Det er en gjeng det er kjipt å forlate, erkjenner midtbanespilleren – som legger til at han gjerne kommer tilbake en gang.

– Hva er ambisjonen din?

– Jeg har vært på et greit nivå, men jeg vil leve av fotball, sier Ystanes.

– Får du den muligheten i Fløy?

– Nei. Der må jeg ha studielån, sier han.

Hans foreløpig eneste offisielle kamp endte med seier for Sola, og avansement til andre runde i cupen.

– Det var kjekt å få seier i første kamp, sier Ystanes.

Sola-treneren: – Dette var herlig

Sola-trener Øystein Elvestad tar spillertapet med fatning.

– Slik er fotballen. Her i Sola utvikler vi spillere, og sender dem til høyere nivå. Det viser vi gang på gang, sier Elvestad.

Øystein Elvestad

Elvestad var særdeles fornøyd med å komme videre i cupen.

– Det var en jevn kamp, og det var lenge siden sist for mange. Det var mange som fikk krampe mot slutten, men det var viktig for oss å gå videre. Dette var herlig, slår treneren fast.

Han er også tydelig på at det på mange måter er som en oppvarming til seriespillet.

Ulf-keeper for Madla

Banens klart beste spiller voktet Madla-buret. Markus Vassøy Nilsen, som er på utlån fra Sandnes Ulf, gjorde en god jobb og forhindret flere scoringer på store målsjanser fra hjemmelaget.

Markus Vassøy Nilsen

Han har ikke vært bortskjemt med spilletid i OBOS-ligaen, men nå er det en annen hverdag.

– Det er gøy å få spilt litt fotball igjen. Jeg får jo selvtillit av det. Det er også en stor forskjell på å trene for å spille kamp, eller ikke, sier Vassøy Nilsen.

I den jevne 1-0-kampen synes han det var tungt å ryke ut av cupen med Madla.

---

Kampfakta

NM 1. runde, fotball.

Sola – Madla 1–0 (1–0)

Sola stadion, 200 tilskuere.

Mål: 1–0 (38 min.) Simen Berntsen.

Gult kort: Tobias Lunde og Ståle Skårstad Haugen, Madla.

Sola (4-3-3): Marius Halvorsen – Elias Rashidizadeh Dale – Daniel Pollen, Jesper Holta, Steffen Dahl Bøifot – Runar Hansson, Sander Ystanes, Vetle Hellestø (Victor Olsen i 7 min.) – Markus Svela, Simen Berntsen (Kingsley Ehigator i 27 min.), Sander Bjørnå (Michael André Brekke i 7 min.).

Madla (4-3-3): Markus Vassøy Nilsen – Ståle Skårstad Haugen, Ole Martin Ravnestad Kjørholt, Tor Omar Sande (Einar Holst-Larsen i 38 min.), Marius Danielsen – Jacob Jørgensen, Markus Bø Tunge (Norbert Marchewka i 23 min.), Christoffer Talge – Marcus Andre Larikka (Tobias Lunde i 45 min.), Preben Erland, Maxmillian Taraldset Hæstad.

---





Mer fra Dagsavisen