Lokalfotball

Vardeneset raknet – ute av cupen

VBK gikk målløse av banen, etter kampen mot Djerv 1919.

Stavanger — Det var god stemning, strålende sol og rundt hundre tilskuere på Tasta. 70 gode og jevnspilte minutter holdt ikke for hjemmelaget. Djerv 1919, fra Haugesund, fant veien til nettmaskene tre ganger de siste 20 minuttene.

– De er tryggere med ballen enn oss. Det er åpent lenge, men vi faller sammen. Djerv så ut som om de hadde trent litt bedre enn oss, det er også naturlig. De er tross alt ventet å være i toppen på nivået over oss, sier Vardenesets trener, Geir Lunde.

Sommerferie

Varmen kan nok ha bidratt til at flere ble slitne. Det var godt over 20 grader i skyggen. I tillegg til det og den ventede nivåforskjellen på lagene, manglet hjemmelaget noen spillere, grunnet sommerferie. På nivå fem kan ikke alle prioritere fotballen først, og litt kort varsel til kampen, gjorde at noen allerede var reist fra byen. Lunde ønsker ikke å skylde på det.

– Vi måtte konsentrere oss om de som var her. For alt jeg vet kan det hende Djerv også manglet noen. Vi liker selvfølgelig ikke å tape, samtidig kan man ikke regne med å slå lag, som på papiret er mye bedre enn seg selv, erkjenner Lunde.

Nå får spillerne en uke til med ferie, før de samles igjen. Da er det kampen om opprykk til Djervs nivå, Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon), som skal vinnes.

Dommerskryt

Tidlig i den første omgangen hadde begge lag hver sin nettkjenning. Dommertrioen godkjente ingen av dem. Det synes treneren var helt greit.

– Jeg tror de var riktige begge to. Det er uansett ikke noe å bry seg om nå. Dommerne gjorde en veldig god kamp, og annulleringene kom på stillingen 0–0. Da hadde begge lag fortsatt alle muligheter åpne, så det påvirket nok ikke kampen i nevneverdig grad, slår han fast.

Mer fra Dagsavisen