Lokalfotball

Dette sier Hinna, Vardeneset og Vidar om cuphelgen

Alle de tre lagene, møter antatt tøffere motstand allerede i første runde.

Stavanger — Hinna fotball tar imot Bryne. Rødtrøyene spiller til daglig i Obos-ligaen, og det vil være en stor overraskelse om Vikings nærmeste fotballnabo senker jærbuene. Hinnas Rasmus Martinsen er overrasket over hvor mange poeng Bryne har sanket til nå, og han ser for seg et kampbilde der Hinna vil få mer enn nok med å forvare seg.

– De er storfavoritter, men cup er cup. Vi har ingenting å tape, det har de. Det er jo sjarmen med cup, plutselig kommer det en overraskelse.

Hinna har noen forfall, som skyldes ferie. I breddefotballen er det få som har mulighet til å prioritere fotballen mest. Martinsen, som tidligere spilte i Viking, er glad for at laget hans fikk nettopp Bryne som motstander.

– Det tennes noe spesielt i meg når jeg skal møte Bryne. Det hadde vært utrolig kult å sende akkurat dem ut i første runde.

Hinna – Bryne spilles lørdag, klokken 15.00.

Vardeneset

Vardeneset tar imot Djerv 1919. Laget fra Haugesund er på nivået over guttene fra Tasta. Vardenesets trener, Geir Lunde, er glad for at laget hans endelig skal få spille en kamp av betydning igjen.

– Djerv 1919 har vel et mål om å være i toppen, på nivået over oss. Det er klart det blir vanskelig å slå dem ut, men vi gleder oss voldsomt til kampen, uansett, slår Lunde fast.

Som på Hinna, er sommerferie en utfordring, også for Vardeneset. Seriestarten går første august, derfor var det planlagt en sommerferie i juli. Det ble lenge diskutert om det kom til å bli gjennomført noen cup i Norge i år. I fjor ble den avlyst, men i siste liten bestemte Norges Fotballforbund seg for å kjøre på i år. Lunde er positiv, selv om han står uten enkelte av spillerne sine da laget fra Haugesund kommer på besøk.

– Det gjør det ikke lettere for oss, samtidig er det helt forståelig at noen ikke får blitt med. Vi må bruke de vi har, og både de og jeg kjenner nok at det kribler litt i magen allerede. Så får vi håpe vi ikke går videre da, for vi har noen på ferie når den neste runden spilles også, sier treneren og ler.

Kampen spilles lørdag, klokken 15.00.

Vidar

Vidar skal i duell mot et godt Postnord-liga-lag. EIK fra Egersund kommer på besøk på Lassa. Vidar-trener, Bjørnar Holmvik, håper på det beste, men er ikke positiv før møtet med de gulkledde.

– Det blir fryktelig tøft. Hovedgrunnen til det er at EIK har trent og spilt i halvannet år, mens vi har trent i fire uker. Vi skal gi det er ærlig forsøk, men det blir tøft, sier Holmvik.

Treneren mener de to lagene spiller ganske likt, men at EIK jevnt over er noen prosent bedre. Det er mange faktorer som spiller inn i en fotballkamp. Vidar-treneren mener pandemiens trenings- og kampstopp for lagene under tredje nivå, kan gjøre at det ikke blir noen store overraskelser i de første rundene.

Kommer den en cupbombe denne runden, som for eksempel at vi slår ut EIK, må vel det skrives inn i historiebøkene som tidenes skrell, slår treneren fast.

Vidar - EIK spilles på Lassa, lørdag, klokken 14.00




Mer fra Dagsavisen