Lokalfotball

Cupen: Dette sier Brodd-treneren om trekningen

For Ali Kilinc og Brodd blir det et møte med toppfotballen i NMs første runde.

Stavanger — Da oppsettet for cupens første runde kom fredag fikk Brodd hjemmefordel, med OBOS-ligalaget Sandnes Ulf som motstander. 3. divisjonsklubben på Storhaug skulle ønsket seg en jevnere motstander.

– Er du fornøyd med trekningen?

– Nei, jeg ville heller hatt et 3. divisjonslag. Men det er alltid gøy med litt store lag, sier Brodd-trener Ali Kilinc til RA.

Første runde av NM er satt opp i henhold til gjenåpningsfasens trinn tre, som gjør at lagene skal spille innenfor sin krets. Kampene over hele landet, med unntak av én kamp på Østlandet, spilles lørdag 24. juli.

Kilinc synes det er en fordel å spille cupkampen mot Sandnes Ulf på Midjord i stedet for Øster Hus Arena i Sandnes.

– Det er mye kjekkere. Det er lenge siden de unge på Midjord har fått se forbildene sine. Det blir gøy å møte et storlag, slår Kilinc fast.

I 2017 var Bryne motstander i cupen, mens Viking slo Brodd ut i 2010 og 2014.

Sjanse mot Sandnes Ulf?

Årets motstander, Sandnes Ulf, har ambisjoner om opprykk fra OBOS-ligaen. Etter sju serierunder ligger laget på tiendeplass, men er på stigende kurve.

– Har dere sjanse til å gå videre?

– Det er vel en minimal sjanse, men cup er cup. Vi må ha en veldig bra dag, mens Sandnes må være avskrudd. Jeg tipper vi hadde tatt én av 15 kamper mot dem. Kanskje dette blir den ene gangen? Vi går selvfølgelig ut for en best mulig prestasjon, sier treneren.

Nå skal Brodd-spillerne ha to uker med ferie, før de har oppkjøring i to uker til cupkampen.

– Det tror jeg blir bra. Nå skal spillerne ut på ferie, og får med seg et egentreningsprogram. Det tror jeg blir ordentlig fulgt, så jeg har god samvittighet, sier han.

Fysisk forberedelse

Seniorlagene i breddefotballen har ikke spilt offisielle kamper siden høsten 2019. Cupkampen mot Sandnes Ulf blir den første på over halvannet år. Kort tid etter starter 3. divisjon.

– Hvor sikter dere inn formen; cupkampen eller seriespillet?

– Vi prøver alltid å sikte på neste kamp, og det blir Sandnes Ulf. Etter det blir det serien vi tenker på. Kampen mot Sandnes Ulf kommer tidlig, og vi har ikke fått spilt fotball på veldig lenge. Jeg er litt i tvil om hvor vi står fysisk i forhold til Sandnes, som er profesjonelle, sier Ali Kilinc.

Mer fra Dagsavisen