Lokalfotball

Sola fant ny motstander – spiller kamp søndag

Allerede søndag skulle Vidar og Sola møttes til treningskamp på Lassa. Nå blir det tur til Jørpeland for Sola.

Stavanger — Fredag ble det åpnet for kontakttrening i breddeidretten for de over 20 år. Søndag skulle Vidar og Sola åpnet ballet i lokalfotballen, som har vært sulteforet på å spille i lang tid. Helt siden pandemien brøt ut, og Norge ble stengt 12. mars 2020, har det vært full stopp voksne utøvere som ikke havner inn under definisjonen av toppidrett.

Etter det RA kjenner til har ikke Vidar nok spillere tilgjengelig til søndag, og har derfor trukket seg fra kampen. Likevel klarte Sola å snu seg om, og reiser derfor til Jørpeland for å møte Staal søndag.

Dette sa Sola-trener Øystein Elvestad da RA snakket med ham i forbindelse med kampen mot Vidar:

– Hvordan blir det å spille kamp igjen?

– Først og fremst interessant. Det blir morsomt å se hvor vi står, på stor bane med elleve mot elleve. Jeg tror vi får tydelige svar på hva vi må jobbe med framover. Jeg regner med det blir en fartsfylt kamp. Det blir ikke veldig taktisk med stenging, men to offensive lag som skal ta igjen 15–16 måneder uten kontakttrening og kamper, sier Sola-trener Øystein Elvestad til RA.

Etter så lang tid uten kamper er det naturlig at faren for skader øker betraktelig.

– Det er grunnen til at vi tar to ganger 30 minutter. Det gjør vi også mot Staal neste fredag. Etter det blir det kamp mot Vidar igjen 17. juli, da blir det full tid. Jeg tror alle lagene vil bli eksponerte for skader, forklarer Elvestad.

Laget skal ha to uker ferie før de samles igjen for trening 12. juli. Da blir den andre treningskampen mot Vidar første del av oppkjøringen mot første runde i NM og det kommende seriespillet i 3. divisjon for et opprykksjagende Sola.

Mer fra Dagsavisen