Lokalfotball

Vil dra med lokalfotballen på boikott

Vikinghordene og Felt O har nå satt i gang et initiativ mot de lokale breddeklubbene. Målet er å vekke disse til tingopprør og boikott av Qatar-VM.

Stavanger — Vikinghordene og Felt O har nå satt i gang et initiativ mot de lokale breddeklubbene. Målet er å vekke disse til tingopprør og boikott av Qatar-VM.

Hordene har lenge vært klare i sitt standpunkt. Nå har de også fått laget en video om Qatar, sportsvasking og korrupsjon i FIFA og UEFA. I denne oppfordres breddeklubbene her lokalt til å stemme på det ekstraordinære fotballtinget i juni. De har også sendt ut et skriv til alle de lokale klubbene. Bare slik anser de at toppklubbene og NFF kan tvinges mot en boikott.

– Jeg håper det er stor sjanse for at de lokale klubbene føler det samme ansvaret som mange klubber i Bergen, Oslo og Trondheim. Der går bredden aktivt inn for boikott, sier leder Roar Åkerlund til RA.

Følger opp

Han forteller at skrivet de har sendt ut til klubbene også vil følges opp med telefoner. Skal man ha en sjanse til å følge Tromsøs opprinnelige initiativ kreves mobilisering. Selv om boikott er målet handler dette vel så mye om korrupsjonen i FIFA og UEFA.

Åkerlund stiller seg også svært kritisk til at NFF fortsatt trykker på for at det ekstraordinære tinget 20. juni ønskes avholdt fysisk. Da frykter han at NFF får det som de ønsker – mens de mindre klubbene uteblir.

– De vil skremme bort bredden. Om det blir et fysisk ting, i en tid hvor man ikke får gå i begravelser og anbefales å unngå unødige reiser, så forteller det det meste om hvordan NFF opererer, mener Åkerlund.

Han er også sterkt kritisk til det som kom fra NFF tidlig i prosessen om at bredden ville få mindre penger som et resultat av færre sponsorer om det ble boikott.

– Dette ble plukket fra hverandre av Josimar som løgn og fantasi. De ringte rundt til sponsorene og det er ingen sannhet i at NFF vil tape 200 millioner i sponsorinntekter.

Åkerlund mener det er et viktig budskap om lille Norge agerer i saken – selv om ingen skulle følge etter.

– Så er det et fint og særnorsk fenomen at klubber i 7. divisjon kan bidra til å bestemme.

Roser engasjementet

Styreleder Helge Jørgensen i NFF Rogaland ser ikke på det som unaturlig at fansen er engasjerte. Heller som noe positivt. Han mener saken om Qatar er både viktig og prinsipiell. Samtidig håper han de lokale klubbene venter med å beslutte noe før utvalgene NFF har satt ned kommer med sine redegjørelser 18 mai.

– NFF Rogaland har heller ikke tatt et standpunkt selv, men kun lagt til rette for en tidslinje og informasjon.

Han deler også Åkerlunds bekymring for at et fysisk fotballting vil begrense forankringen en avgjørelse vil ha i Fotball-Norge.

– For deltakelsen vil et digitalt Ting helt klart påvirke til større deltakelse. Jeg har også hørt at det fra sentralt hold jobbes for et fysisk ting, men også et alternativ med fem-seks regionale samlinger skal være et alternativ. Dette er såpass viktig at jeg håper flest mulig er med. Det viktigste her er engasjementet. At vi får fram punkter og rett informasjon, sier Jørgensen.

Fotballtinget er lagt opp slik at en ikke kan stemme med fullmakt. Representasjonsavstemning via fysisk oppmøte er likevel mulig. Da må den som skal stemme meldes inn i klubben en måned i forkant. Det må med andre ord skje senest 19. mai – kun en dag etter at NFF-utvalget om Qatar offentliggjør sin rapport og datoen klubbene oppfordres til å vente med å ta et standpunkt til.

---






Mer fra Dagsavisen