Lokalfotball

Frode og Gausel

Havdur - Forus og Gausel 3-2. Fem år etter at han ga seg i Viking, gjorde Frode Olsen i går comeback i 5. divisjon.

Bilde 1 av 2

Frode Olsen slapp inn tre mål, men viste også gammel klasse ved flere anledninger da han debuterte for Forus og Gausel i går.

- Det var kjekt å spille. Jeg kunne kanskje tatt den første scoringen, men hadde også et par redninger jeg var fornøyd med. Alt i alt synes jeg Havdur vant fortjent, de var hakket bedre enn oss, sier Olsen til Rogalands Avis.

Han har tidligere spilt for Vidar, Rosenborg, Strømsgodset, Start, Stabæk, Sevilla og Viking. Han spilte sin siste kamp for Viking i 2004, men var også på banen for Bryne 2 i én omgang i 2005. Siden har den tidligere landslagskeeperen holdt seg på sidelinjen eller i kommentatorboksen.

- Det var litt rart. Å ta på meg hanskene igjen og sånt. Samtidig var det overraskende enkelt. Selv om jeg slapp inn tre mål synes jeg posisjonering og avstandsbedømming gikk lettere enn jeg hadde trodd, sier han.

Toppkamp

Kampen mellom Olsens Forus og Gausel og Havdur var toppkampen i 5. divisjon avdeling 2. Dessverre for Forus og Gausel endte den med tap, og dermed ble veien opp til Havdur på opprykksplass tre poeng lenger.

- Havdur er det beste laget vi har spilt mot, men jeg synes de var enda bedre da vi møtte dem i vår. De ser sterke ut, men vi skal sørge for å vinne resten av høstkampene og så får vi telle opp til slutt, sier Bård Selstad, trener for de opprykksjagende Forus-guttene.

Han var godt fornøyd med kveldens debutant.

- Vi kan hvert fall ikke si at det var hans skyld at vi tapte. Jeg synes han spilte bra, og reddet mer enn vi kunne forvente. Havdur vant fordi de skapte flere sjanser enn oss, mener Selstad.

Gjesteopptreden

Olsen har selv to sønner som spiller i Forus og Gausels barneavdeling, og er med i trenerapparatet rundt deres lag. Før sesongen meldte han overgang til klubben, men hans tjenester har ikke vært ønsket tidligere.

- Jeg synes ikke jeg skal spille i stedet for ungguttene, men akkurat nå var det to keepere som var skadet, og derfor ble jeg spurt, sier keeperveteranen.

Mer fra Dagsavisen