Viking

Talent signerte proffkontrakt med Viking

Midtstopperen Jone Berg tar steget opp og blir A-lagsspiller hos de mørkeblå.

– Det er utrolig stort. Jeg har ventet på dette øyeblikket en stund, og det er deilig å få i boks. Det er dette jeg har håpet på, og det er utrolig stort å være fast oppe med de store gutta, sier midtstopper Jone Berg etter å ha signert en proffkontrakt med klubben ut 2026.

Det var Viking som meldte om signeringen på eget nettsted.

I tillegg tas 18-åringen opp i A-stallen, etter å ha vært en viktig brikke for Viking 2 i 3. divisjon denne sesongen. Der ble han med på å sikre opprykk til PostNord-ligaen.

– Dette har vært drømmen fra dag én. Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært en Viking-supporter. Nå skal jeg bare fortsette å jobbe på, selv om det er gode midtstoppere jeg nå skal ta opp kampen med. Jeg skal ta læring fra de og ikke stå med lua i hånden, sier Berg.

– Jone er en god midtstopper som har hatt en veldig god sesong i 3. divisjon. Han har egentlig alle forutsetninger for å lykkes. Han har bra mentalitet, er god med ballen og har størrelsen og en fin fysikk å bygge videre på. Det er alltid kjekt når akademiet utvikler spillere som tas opp på A-laget, sier sportssjef Erik Nevland.

Han har én offisiell A-lagskamp. Den kom i cuptapet mot Raufoss i juni.

Viking avslutter sesongen mot Rosenborg på SR-Bank Arena søndag klokken 17.00.

Nyeste fra Dagsavisen.no: